Petak, 09.02.2024 | 10:23
IZVOR: cdm.me

Princ glume: Šest godina od smrti Nebojše Glogovca

Prije šest godina, 9. februara 2018. godine zauvijek je prestalo da kuca srce legendarnog glumca Nebojše Glogovca.




Foto:  YouTube screenshot/RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

U 47. godini života preminuo je od teškog oblika karcinoma pluća. Naime, dramski umjetnik je u decembru 2017. godine saznao za oboljenje, ali je u pitanju bio tip karcinoma kod kojeg se metastaze pojavljuju već sa prvim simtomima.

Pomoć je potražio na jednoj klinici u Njemačkoj, gdje se analize rade pet dana, ali mu je već trećeg saopšteno da neće moći da se izliječi. Nakon što se vratio u Srbiju, odlučio je da preostalo vrijeme provede sa svoje troje djece, ćerkom Sunčicom i sinovima Milošem i Gavrilom.

Samo par mjeseci nakon što je saznao da je bolestan, objavljena je vijest da je jedan od omiljenih domaćih glumaca preminuo.

“To je bilo nekoliko sati pred Nebojšinu smrt. Tog popodneva, tog četvrtka, on je bio podosta u lošem stanju. Trebalo je da primi i drugu hemioterapiju. Uz njega je bila njegova supruga Milica. Ona je bila stalno sa njim. Sve vrijeme. I ja sam bio sa njim. Smjestili smo ga u krevet i nismo tada mnogo pričali. Sestre su mu priključile terapiju i ja sam otišao. Oko osam uveče Milica nam se javila. Kaže nam: ‘Dobro je podnio terapiju, čak se i šalio sa mnom…’ U petak oko dva po ponoći… Bolest je bila jača. Nagla. Za mjesec dana nam ga je uzela“, ispričao je Nebojšin otac.

Glogovac je glumačku karijeru započeo u Ateljeu mladih u Pančevu, a 1990. godine upisao je Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu. Sa njim su u klasi bili i Nataša Ninković, Vojin Ćetković, Sergej Trifunović…

Uloga Zlatka u seriji “Porodično blago” donijela mu je veliku popularnost, mada je prije toga glumio i u seriji “Bolji život”, gdje je igrao školskog druga Slobodana Popadića.

Neke od uloga koje će ostati upamćene su u ostvarenjima: “Ubistvo s predumišljajem”, “Bure baruta”, Nebeska udica”, “Munje”, “Kad porastem biću kengur”, “Klopka”, “Hadersfild”, “Branio sam Mladu Bosnu”, “Krugovi”, “Do koske”, “Enklava”, “Ustav Republike Hrvatske”…

Igrao je i u serijama “Moj rođak sa sela”, “Vratiće se rode”, “Vojna akademija”, “Ubice mog oca”…

Osvojio je brojne nagrade, među kojima su i Nagrada “Zoran Radmilović” i “Zlatna arena” Filmskog festivala u Puli.

Glogovac je, inače, jedini glumac koji je posthumno osvojio nagradu “Dobričin prsten”.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

SAJAM KNJIGA u Podgorici: Ambasadorka Francuske An-Mari Maske najavila BOGAT i RAZNOVRSTAN umjetnički program

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:56

Međunarodni podgorički sajam knjiga počinje 10. maja i trajaće osam dana u Sajamskom prostoru – Big fashion, najavili su organizatori na Press konferenciji na kojoj su govorili Predrag Uljarević osnivač Sajma knjiga i direktor izdavačke kuće Nova knjiga i An-Mari Maske ambasadorka Francuske u Crnoj Gori.

MKM: Objavljen Javni poziv za uključivanje u program obilježavanja 18. maja, Međunarodnog dana muzeja

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 12:43

Ministarstvo kulture i medija poziva sve nacionalne i lokalne ustanove iz oblasti kulture i kulturne baštine da se 18. maja 2023. kroz organizovanje aktivnosti i programskih sadržaja uključe u obilježavanje Međunarodnog dana muzeja.

Premijerno u CNP-u: „Ibzen mašina“ priča o našoj sadašnjosti

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:41

Predstava „Ibzen mašina“ sinoć je premijerno izvedena u Crnogorskom narodnom pozorištu. Riječ je o šestoj premijeri CNP-a u jubilarnoj 70. sezoni. Režiju potpisuje crnogorska rediteljka Ana Vukotić koja je, sa dramaturškinjom Željkom Udovičić-Pleština, u „Ibzen Mašinu“ objedinila četiri djela čuvenog norveškog dramskom pisca Henrika Ibzena.

Raznovrstan kulturni program i tokom maja mjeseca u KIC-u

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:05

Kontinuitet promocije raznovrsnog umjetničkog stvaralaštva biće nastavljen i tokom maja u Kulturno - informativnom centru “Budo Tomović”.

KONCERT džez ansambla Lorana Kulondra 30. aprila u KIC-u

Nedjelja, 28.04.2024 | 09:31

Jedan od najboljih francuskih pijanista i kompozitora mlađe generacije Loran Kulondr, prirediće sa svojim džez ansamblom koncert u čast obilježavanja Međunarodnog dana džeza u Podgorici u utorak, 30. aprila, u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, u 20 sati.

Policija ćeSNIMATI košarkašku utakmicu sa Partizanom i fudbalsku sa Arsenalom

Četvrtak, 02.05.2024 | 14:45

Uprava policije najavila je snimanje fudbalske utakmice Arsenal-Budućnost, kao i košarkaške utakmice Budućnost Voli - Partizan NIS.

Još jedna NOVA LINIJA u Tivtu: Doček za putnike iz Birmingema

Četvrtak, 02.05.2024 | 14:36

Nakon London Stansteda i Izmira, nova destinacija na Aerodromu Tivat od danas je Birmingem, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore. 

Granična policija ZAPLIJENILA preko 300 kg rezanog duvana, KRIVIČNA PRIJAVA protiv jedne osobe

Četvrtak, 02.05.2024 | 14:23

Policijski službenici Sektora granične policije su na lokalnom putnom pravcu Vladimir – Ulcinj u mjestu Zoganje, kontrolisali putničko motorno vozilo marke Audi A8 i lice koje je njime upravljalo B.P. (28).

PRIRODNE boje za farbanje jaja: Obojite ih namirnicama koje već IMATE KOD KUĆE

Četvrtak, 02.05.2024 | 14:16

Bliži nam se Uskrs, pa je većina domaćica fokusirna farbanje jaja.

Ovo su ZDRASTVENE PREDSNOSTI konzumiranja limuna

Četvrtak, 02.05.2024 | 13:55

Limun je pikantan, sočan i svjež.

Prema Google pretragama - Ovo je NAJPOPULARNIJA AKTIVNOST među turistima u Crnoj Gori

Četvrtak, 02.05.2024 | 13:41

Prema posljednjim podacima koje je prikupio i analizirao rafting kamp Modra rijeka, rafting je uvjerljivo na vrhu liste kao najpopularnija aktivnost za turiste u Crnoj Gori, sa prosječnom mjesečnom potražnjom na Google od 19500 pretraga.

I nauka POTVRDILA: Omiljeni HOBI naših baka je prava "JOGA" za mozak

Četvrtak, 02.05.2024 | 13:30

Petlja, petlja, još jedna petlja…

"Nisi daleko iza mene" - Dejvid Bekam SLAVI 49. rođendan, a od Viktorije stigla POSEBNA poruka (FOTO)

Četvrtak, 02.05.2024 | 13:12

 Dejvid Bekam danas slavi 49. rođendan.

Meteorska kiša koja dostiže vrhunac za nekoliko dana, mogla bi biti NAJBOGATIJA u ovom vijeku

Četvrtak, 02.05.2024 | 12:55

Meteori, poznatiji kao zvijezde padalice, mogu se vidjeti bilo koje noći u godini. Neke noći su međutim bolje za posmatranje neba od drugih.

OBRATITE PAŽNJU - Ako imate ovu dijagnozu, NE SMIJETE da jedete JAGODE

Četvrtak, 02.05.2024 | 12:48

Iako su idealna poslastica i osvježenje, potrebno je da obratite pažnju na količinu koju konzumirate.