Četvrtak, 21.03.2024 | 14:26
IZVOR: miss7.24sata.hr

Potrebna su vam samo TRI SASTOJKA - Ovo su najjednostavniji OREO KOLAČI (RECEPT)

Osim Oreo keksa, sve sastojke vjerovatno već imaš kod kuće.




Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Priprema je doista jednostavna: Oreo keks možeš samljeti u blenderu, ali jednako dobro funkcioniše ako keks staviš u kesu za zamrzavanje pa potom izvaljaš i smrviš valjkom za tijesto. Zatim samo trebaš dodati biljno mlijeko po izboru i malo praška za pecivo – i to je to!

Ako  želiš dodati druge sastojke, naravno da možeš. Orasi, na primjer, daju vrlo dobar okus. Ili možda čokoladna glazura za kraj? Kombinacija je zaista mnogo – pusti mašti na volju!

Sastojci za 1 posudu za pečenje

• 2 pakovanje Oreo keksa (original) + još 8 keksa

• 300 ml biljnog mlijeka

• 2 kašike praška za pecivo

Priprema

1. Zagrij rernu na 160 stepeni.

2. Samelji Oreo keks 

3. Pomiješaj mrvice keksa s biljnim mlijekom i praškom za pecivo. Namasti posudu za pečenje i ulij u nju relativno tijesto. Peci na 30 minuta (produži vrijeme pečenja ako test s čačkalicom pokaže da se treba još peći). Izvadi posudu za pečenje, te ostavi da se kolač potpuno ohladi.

Zatim izreži na kocke i uživaj.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

MC Stojan i poznata pjevačica započeli vezu: Nikada ne biste pomislili da njih dvoje mogu biti par

Nedjelja, 05.05.2024 | 09:40

Pjevač Marko Stojković, mnogima poznatiji kao MC Stojan, uplovio je u romansu sa mlađom koleginicom, pjevačicom Zoranom Mićanović

Milatović: U Vaskrsu pronalazimo nadu za bolje sjutra

Nedjelja, 05.05.2024 | 09:23

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović čestitao je svim građankama i građanima pravoslavne vjeroispovijesti Vaskrs.

NAJVAŽNIJI DATUMI U 2024. GODINI: Astrolozi tvrde da donose promjene svim horoskopskim znacima

Nedjelja, 05.05.2024 | 09:18

Spremite se za preokrete

"Predsezona obećava, cijene smještaja neznatno uvećane"

Nedjelja, 05.05.2024 | 08:47

Cijene smještaja u Crnoj Gori su na nivou prošlogodišnjih ili neznatno uvećane. Podaci da je predsezona popunjena ranije i bolje nego prošle godine, a da je sezona u velikoj mjeri već bukirana, kako poručuju turistički poslenici, govore da su cijene formirane na zadovoljstvo gostiju, ističe se u prilogu TVCG.

Spajić čestitao Vaskrs: Neka naše društvo još snažnije bude protkano razumijevanjem, praštanjem i slogom

Nedjelja, 05.05.2024 | 08:10

Premijer Gore Milojko Spajić je u ime Vlade i svoje lično čestitao Vaskrs svim građankama i građanima pravoslavne vjeroispovijesti koji slave po julijanskom kalendaru.

Brnović: Nijednog trenutka nisam pomislio da odem, to što se desilo nema veze sa organizovanim navijačima

Subota, 04.05.2024 | 21:41

Poslije turbulentnih dešavanja u i oko kluba – tuče saigrača, upada navijača u svlačionicu i prijetnji igračima, te užasne situacije u kojoj su se našli trener Ivan Brnović i njegova porodica – za Budućnost stižu bolji dani. Podgoričani su u Tivtu savladali Arsenal 4:0 i ostali u igri za titulu prvaka Crne Gore, mada je i dalje sve u rukama Dečića.

McDonald's bi uskoro trebao predstaviti svoj najveći burger ikada, evo šta je poznato do sada

Subota, 04.05.2024 | 21:26

Hamburgeri iz McDonald'sa vrlo su ukusni i često poželimo da su još veći. Čini se da bi se to sada moglo i ostvariti jer su iz McDonald'sa potvrdili da njihovi timovi širom svijeta rade na lansiranju još većeg i još zasitnijeg hamburgera.

Živković: Imamo pravo da posumnjamo u selektivan pristup Tužilaštva

Subota, 04.05.2024 | 21:09

Predsjednik Demokratske partije socijalista Danijel Živković saopštio je da su, na principijelnoj ravni, uočili da se Tužilaštvo bavi samo prethodnim vremenom i prethodnim slučajevima, a od 30. avgusta 2020. se ne bavi nijednim slučajem, kao da se nijedno krivično djelo nije dogodilo nakon promjene vlasti u Crnoj Gori, zbog čega imaju pravo da  posumnjaju u selektivnost u pristupu i načinu rada  Tužilaštva.

Kolašinci strahuju da infrastruktura ne može da podrži nove objekte

Subota, 04.05.2024 | 20:48

U Kolašinu gotovo da nema ulice u kojoj se ne gradi zgrada ili hotel. Ekspanzija gradnje zabrinjava građane koji strahuju da postojeća infrastruktura neće moći da podrži novoizgrađene objekte, ali iz opštine uvjeravaju da će sve probleme riješiti u narednih par godina. Građanski aktivisti ukazuju i na urbanističke probleme, koji su, kažu, više nego očigledni.

Smolović: Usluge geronto domaćica u Crnoj Gori koristi 850 osoba

Subota, 04.05.2024 | 20:21

Crveni krst Crne Gore, iako je najveći licencirani pružalac usluga pomoći u kući, i dalje nema program geronto domaćica u Glavnom Gradu. Iako za njim postoji veliko interesovanje, te usluge se koriste u svega petnaest opština, navode iz Crvenog krsta za Gradsku RTV.