Petak, 22.03.2024 | 18:23
IZVOR: kolektiv.me

Golović: Menadžment Monteputa koji je imenovala Abazovićeva Vlada ostvario ISTORIJSKE REZULTATE

Od avgusta 2022. godine od kada sam bio na čelu OD Monteput d.o.o. urađeno je mnogo toga, slobodno možemo reći da su postignuti istorijski rezultati. Najvažnija stvar koju bih pomenuo je dobit firme koju smo progresivnim odlukama 43. Vlade usmjerili za projektovanje narednih dionica autoputa i jadransko-jonske brze ceste, i time preuzeli na teret kompanije odgovornost raspisivanja svih daljih tendera za projektovanje i izgradnju pomenutih dionica. Na taj način smo decidno odredili dalji pravac razvoja putne infrastrukture u Crnoj Gori", saopštio je Dušan Golović nakon što ga je juče Vlada Milojka Spajića razriješila sa funkcije predsjednika Odbora direktora Monteputa.




Foto: GP URA

Golović je od mnogobrojnih projekata koji su realizovani u njegovom mandatu izdvojio, izvršeni transfer elektroenergetske infrastrukture koju je izgradio Monteput sa kompanijom CGES, pokrenut je proces elektronske naplate putarine(ENP) i njegovo unaprijeđenje na autoputu Princeza Ksenija, izgradnju još jedne, dodatne, prolazne rampe na naplatnom punktu Mateševo i sanirani priključni put na Mateševu R13.

On je napomenuo da su donešeni i unaprijeđeni postojeći pravilnici rada svih službi u kompaniji, a ista se nalazi u samom vrhu najtransparentnijih državnih kompanija u Crnoj Gori.

"Konstantnu podršku koju je Vlada Dritana Abazovića pružala Odboru direktora, izvršnom direktoru i uopšte kompaniji Monteput, doprinijela je istorijskim rezultatima ove državne firme. Kompanija je 2022. godinu završila u plusu od ukupno 2.877.440 eura, dok je 2023. završila sa plusom od 4.531.508 eura, što je nakon prethodne prakse nastavljeno i takođe usmjereno za projektovanje pomenutih novih dionica", istakao je Golović.

On je poručio da je ovakve rekordne finansijske rezultate pratio rast prometa vozila na tunelu Sozina i autoputu Princeza Ksenija koji su konstantno i redovno održavani kroz dodatna ulaganja u njihovu infrastrukturu, kao i u pristupne saobraćajnice. Golović je dodao da je najbitnija stvar bezbjednost saobraćaja i da se od otvaranja autoputa nije desio niti jedan smrtni slučaj na istom.

"Kao društveno odgovorna kompanija, za vrijeme ovog mandata, u skladu sa mogućnostima, sa zadovoljstvom smo pomogli i pojedine sportske saveze, brojne škole, kulturna i sportska dešavanja, a sve sa ciljem da društvenu odgovornost podignemo na jedan viši nivo", poručio je Golović.

On se na kraju zahvalio na besprekornoj saradnji svim kolegama, počev od izvršnog direktora Milana Ljiljanića. Posebnu zahvalnost je uputio 43. Vladi Crne Gore i bivšem premijeru Dritanu Abazoviću, koji je kako kaže svojim vizionarskim i preduzetničkim duhom, ne gledajući politička opredjeljenja, zajedno sa svima nama, trasirao put kompaniji za istorijske uspjehe koje je postigla. Golović je poželio sreću novoizabranim članovima Odbora direktora u budućem radu, sa željom da budu još uspješniji.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Rast i plata i kredita: Građani duguju 1,8 milijardi eura

Petak, 03.05.2024 | 20:17

Više od 150.000 građana u Crnoj Gori je kreditno zaduženo, pa bankama duguju milijardu i 786 miliona eura podaci su Centralne banke Crne Gore.

Fond PIO: Krajem maja ili početkom juna odluka o eventualnom povećanju penzija

Petak, 03.05.2024 | 17:38

Fond PIO donijeće krajem maja ili početkom juna odluku o eventualnom povećanju penzija.

Vujović: 30. aprila u Crnoj Gori boravilo oko 39.000 TURISTA, optimistični smo u pogledu turističke sezone

Petak, 03.05.2024 | 08:46

Prema nezvaničnim podacima koje Nacionalna turistička organizacija Crne Gore dobija od lokalnih turističkih organizacija na nedjeljnom nivou, 30. aprila u Crnoj Gori je boravilo oko 39.000 turista, što je rast od dva posto u odnosu na prethodnu godinu.

Dosadašnje rezervacije OBEĆAVAJUĆE - Sve je spremno na ljetnju sezonu na ŽABLJAKU

Petak, 03.05.2024 | 08:25

Nakon kraha zimske sezone, i na Žabljaku s nestrpljenjem očekuju ljetnju. Dosadašnje rezervacije su obećavajuće, ali sve to moraće da isprati i lokalna uprava. No, pitanje vodosnabdijevanja, parkinga i divlje gradnje gorući su problemi sa kojima opština ne može sama da se izbori.

Crna Gora - Građani grabe da uvezu automobile koja evropska tržista neće

Četvrtak, 02.05.2024 | 21:40

Podaci MUP-a pokazuju da svaki treći građanin u Crnoj Gori ima automobil i da je prosječna starost registrovanih vozila 17 godina. Tako je Vlada odlučila da obnovi vozni park u državi i od prvog jula zabrani uvoz vozila starijih od 15 godina. Zato građani grabe da ovih dana uvezu automobile koja evropska tržista neće.

Vujović: 30. aprila u Crnoj Gori boravilo oko 39.000 TURISTA, optimistični smo u pogledu turističke sezone

Petak, 03.05.2024 | 08:46

Prema nezvaničnim podacima koje Nacionalna turistička organizacija Crne Gore dobija od lokalnih turističkih organizacija na nedjeljnom nivou, 30. aprila u Crnoj Gori je boravilo oko 39.000 turista, što je rast od dva posto u odnosu na prethodnu godinu.

VIDEO: Pogledajte ovu "zvijer" - Predstavljen NOVI Ferrari, evo po čemu je poseban

Petak, 03.05.2024 | 09:41

Danas predstavljeni Ferrari 12Cilindri predstavlja vrhunac u razvoju Ferrarijevih motora, uvjeren je Gianmaria Fulgenzi, glavni direktor za razvoj proizvoda u Ferrariju. Dizajniran je od samog početka da slavi zvuk i performanse koje samo V-12 može isporučiti.

RECEPT DANA: Posna pita na vodi sa pečurkama

Petak, 03.05.2024 | 09:24

Odličan izbor da započnete dan jeste jednom domaćom pitom.

CGO: Svjetski dan slobode medija u Crnoj Gori se obilježava BEZ NAPRETKA u oblasti medija

Petak, 03.05.2024 | 08:35

Povodom 3. maja – Svjetskog dana slobode medija, Centar za građansko obrazovanje (CGO) upućuje čestitke svim medijima i zaposlenima u medijima, uz žaljenje što umjesto sveobuhvatnog unaprijeđenja na polju medijskih sloboda konstatujemo loše stanje na svim nivoima u ovoj oblasti, kazao je asistent na programima u CGO Nikola Obradović.

Nezapamćena TRAGEDIJA - GODIŠNJICA masovnog ubistva u OŠ Vladislav Ribnikar

Petak, 03.05.2024 | 08:38

Na današnji dan prije godinu dana u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu trinaestogodišnji K. K. ubio je deset osoba – devetoro djece i čuvara škole. Ranjeno je nekoliko učenika i nastavnica istorije.

Motociklista podlegao povredama nakon udesa u Budvi

Petak, 03.05.2024 | 21:56

Budvani M.Š. (38) podlegao je povredama koje je zadobio u udesu koji se večeras dogodio na bulevaru u Budvi.

FK Budućnost: Puna podrška Brnoviću, vjerujemo da će nadležni rasvijetliti nemili događaj

Petak, 03.05.2024 | 21:43

"Fudbalski klub Budućnost, u svjetlu najnovijih događaja sa kojima je javnost upoznata, želi još jednom da iskaže punu podršku šefu stručnog štaba Ivanu Brnoviću, uz vjeru da će nadležni organi preduzeti sve mjere na rasvjetljavanju nemilih događaja", navodi se u saopštenju Podgoričana.

Rajković: Sumnjam da iza nelegalne sječe u Jelovici stoji korupcija

Petak, 03.05.2024 | 21:29

V.d. direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Miloš Rajković u emisiji Okvir rekao je da sumnja, ali nema dokaze da iza velike nelegalne sječe u Jelovici stoji korupcija. Pomoćnik direktorice Uprave za inspekcijske poslove Darko Rašović kazao je da su inspektori u prethodnih desetak godina  podnijeli sedam krivičnih prijava protiv zaposlenih u Upravi za šume u Beranama od čuvara do menadžmenta, da su neki sankcionisani, ali da ti isti ljudi još rade.    

Popijte ga uveče i nećete zažaliti: Moćan napitak rješava nervozu i poboljšava san

Petak, 03.05.2024 | 21:16

Na pomen banana, većina pomisli na veliki broj kalorija

Da li subota donosi PRESTANAK PADAVINA? Pročitajte šta meteorolozi kažu

Petak, 03.05.2024 | 21:08

Pročitajte vremensku prognozu!

Uhapšena dva vozača: Auto-putem vozili 183 i 200 na sat

Petak, 03.05.2024 | 20:54

Mobilna jedinica saobraćajne policije uhapsila je dva vozača koji su auto-putem Princeza Ksenija vozili brzinom od 183 i 210 kilometara na sat, saopšteno je iz Uprave policije.

Đurović studentima: Nadam se da ćete za sljedeću Medicinijadu pozvati nekog muzičara dostojnog vašeg zvanja

Petak, 03.05.2024 | 20:35

Bivši ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović obratio se studentima putem društvene mreže X.

Rast i plata i kredita: Građani duguju 1,8 milijardi eura

Petak, 03.05.2024 | 20:17

Više od 150.000 građana u Crnoj Gori je kreditno zaduženo, pa bankama duguju milijardu i 786 miliona eura podaci su Centralne banke Crne Gore.

U Podgorici od početka godine zbog nepropisnog parkiranja izdato 4.806 prekršajnih naloga, naplaćeno 82 hiljade eura kazni

Petak, 03.05.2024 | 20:06

Od početka godine, pauk vozilom su premjestena 34 vozila koja su bila nepropisno parkirana na autobuskim stajalištima, a izdato je 4 806 prekršajnih naloga, kazali su iz Uprave za inspekcijske poslove Glavnog grada . Od ukupno 230 hiljada eura izrečenih kazni, naplatili su, kažu, gotovo 82 hiljade.

Saobraćajna nezgoda na putu Šavnik – Žabljak, automobil završio na krovu

Petak, 03.05.2024 | 19:24

Na putu magistralnom putu Šavnik – Žabljak danas poslije podne dogodila se saobraćajna nezgoda, objavio je portal Antena M.