Subota, 06.04.2024 | 21:46
IZVOR: RTCG

Karadaglić: Predstavljamo ljude koji će doprinijeti razvoju kulture

Crnogorski gitarista Miloš Karadaglić kazao je da je večerašnjim koncertom Fondacije koja nosi njegovo ime želio da predstavi buduće snage, ljude koji će doprinijeti daljem razvoju kulture u Crnoj Gori. 




Foto: gov.me, B.Ćupić, arhiva

Za TVCG je istakao da je ovo prvi koncert Fondacije Miloš Karadaglić i da mu je zato neizmjerno važan.

“Mi smo za vrlo kratko vrijeme kroz rad Fondacije u saradnji sa našim fantastičnim partnerima u Porto Montenegro i van Crne Gore uspjeli da obezbedimo stipendije i prvi krug naših stipendista koji su svi fantastični na svoj način. I Aleksandra Paladino je tu, večeras došla iz Rima, sjajna bubnjarka, kompozitorka, jedan fantastičan pozitivan karakter i osoba”, rekao je Karadaglić.

Napominje da su prije nekoliko dana otvorili izložbu Rastka Radulovića u Kuslevovoj kući

“A večeras sam na sceni sa tim divnim mladim muzičarima. Imamo jedan predivan, pravi gala-program za koncert i srećan sam što je toliko interesovanje u mom gradu, u Podgorici, i mnogo se radujem tom koncertu”, kazao je Karadaglić koji je najavio mladu solistkinju Petru Radulović i violončelista Kostu Popovića.

Direktor Crnogorskog narodnog pozorišta Ilija Subotić kazao je da će CNP krajem ovog mjeseca imati sedmu premijeru u 70. jubilarnoj sezoni.

“Pri čemu smo tokom veoma intenzivne repertoarske aktivnosti nastojali da cijenjenoj publici obezbijedimo zaista referentan program muzičkih i muzičko-scenskih djelatnosti, što organizacijama i realizacijama večerašnjeg gala koncerta Fondacije Miloš Karadaglić i Crnogorskog narodnog pozorišta zaista potvrđujemo”,  kazao je on.

Vjeruje da je ovo projekat koji se može legitimisati kao onaj od posebnog i kapitalnog značaja za Crnogorsku kulturu.

“U svakom slučaju predstavlja dokaz dobre međuinstitucionalne saradnje na relaciji Crnogorskog narodnog pozorišta, Fondacije Miloš Karadaglić, Ministarstva kulture i medija, Muzičkog centra Crna Gora, mnogobrojnog ansambla Crnogorskog simfonijskog orkestra”, poručio je Subotić.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Predstava “Brod” na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta

Četvrtak, 09.05.2024 | 14:12

Predstava “Brod” po tekstu i u režiji Ane Đorđević, rađena u koprodukciji nacionalnog teatra sa Beoartom biće izvedena večeras u 20 sati na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

Vujović: Herojstvo i žrtve naših predaka ne smiju biti zaboravljeni

Četvrtak, 09.05.2024 | 10:51

Evropska unija je naše stremljenje, jedini put i krajnje odredište. I pored brojnih izazova danas, više nego ikad, odlučno koračamo ka tom cilju, posvećeni suštinskim rezultatima, progresivnim idejama i vrijednostima, ponosni na naše građansko opredjeljenje i antifašističko nasljeđe. Uskoro će se otvoriti vrata za prvu sljedeću članicu evropske porodice - za Crnu Goru. Na nama je da učinimo da se to što prije dogodi, saopštila je ministarka kulture i medija Tamara Vujović povodom 9.maja - Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom.

VIDEO: Svečano otvoren Proljećni Pazar: Trg nezavisnosti je ponovo centar radosti i dobrog provoda

Srijeda, 08.05.2024 | 08:53

Proljećni Pazar zvanično je počeo sinoć na Trgu nezavisnosti, gdje će sve do 21. maja biti upriličen raznovrstan kulturno-umjetnički program sa bogatom gastronomskom ponudom.

JUBILEJ: Deveta simfonija puni 200 godina

Utorak, 07.05.2024 | 20:54

Deveta simfonija Ludviga van Betovena prvi put je izvedena prije 200 godina davnog 7. maja 1824. a tom prilikom doživela je veliki uspeh.

Proljećni bazar od 9. maja u Danilovgradu: Najavljen bogat kulturno-zabavni program

Utorak, 07.05.2024 | 13:54

Nakon velikog uspjeha koji je ostvario Novogodišnji bazar u Danilovgradu, Opština Danilovgrad, Turistička organizacija Danilovgrad i Centar za kulturu Danilovgrad organizuju Proljećni bazar u ovom gradu.

Objavljena mapa NAJBOLJIH namirnica svih zemalja, a evo koja je to u Crnoj Gori

Četvrtak, 09.05.2024 | 18:18

Poznati gastro vodič TasteAtlas koji piše o najukusnijoj hrani i vodi kroz gastronomske užitke svijeta, objavio je mapu Evrope u kojoj su prikazani najbolji prehrambeni proizvodi u svakoj zemlji, uključujući Bosnu i Hercegovinu.

Nastavak DIGITALIZACIJE usluga; E- prijave i za predstojeći konkurs “Podgorica na dva točka”

Četvrtak, 09.05.2024 | 18:03

U namjeri da se brojne usluge unaprijede, a zahtjevni procesi za građane – pojednostave, značajan broj aktivnosti usmjeren je na digitalizaciju gradske administracije.

Počele pripreme za NOVI FILM "Gospodar prstenova“

Četvrtak, 09.05.2024 | 17:50

Peter Jakson i studio varner Bros rade na novom filmu serije Gospodar prstenova koji će premijerno biti prikazan 2026. godine, potvrdio je Variety.

Injac: OBEZBIJEDILI smo pametne čitače za elektronske lične karte

Četvrtak, 09.05.2024 | 17:38

U saradnji sa Ministarstvom javne uprave i UNDP-om obezbijedili smo pametne čitače za elektronske lične karte koje će besplatno dijeliti učesnicima javnog poziva "Podgorica na dva točka", a cijeli proces će zbog efikasnog prikupljanja podataka u značajnoj mjeri biti pojednostavljen, objavila je Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice.

MPNI: Prosvjetarima UVEĆANJE ZARADA od 1. jula i riješen međugradski prevoz

Četvrtak, 09.05.2024 | 17:28

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđela Jakšić-Stojanović i predsjednik Sindikata prosvjete Crne Gore, Radomir Božović, potpisali su danas Izmjene i dopune Granskog kolektivnog ugovora kojim se zarade zaposlenima u prosvjeti uvećavaju za 10 odsto počev od 1. jula 2024. godine, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Evo kako možete PREPOLOVITI jabuku koristeći SAMO RUKE

Četvrtak, 09.05.2024 | 17:21

Čak i ako nemate nož pri ruci, bez problema možete pojesti jabuku.

PES: Vlada amandmanskim djelovanjem precizirala da se NIJEDAN NAROD ne može smatrati GENOCIDNIM

Četvrtak, 09.05.2024 | 17:09

Najave Demokratske narodne partije (DNP) da će razmotriti podršku Vladi je apsolutno legitiman potez, poručuju iz Pokreta “Evropa sad”.

DPS Bijelo Polje: Zašto PES i Demokratska Crna Gora NE SLAVE 9. maj?

Četvrtak, 09.05.2024 | 16:35

Ostaje zabilježeno da Pokret Evropa sad i Demokratska Crna Gora, bez obzira na barjačenje evropskog i demokratskog u svojim imenima, nijesu prisustvovali događaju koji je podsjetio na pobjedu civilizacijskih vrijednosti, na kojima počiva savremena Evropa, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Bijelo Polje.

Spajić Abazoviću: "Dosado jedna dosadna, razumijem KOMPLEKSE i FRUSTRACIJE"

Četvrtak, 09.05.2024 | 16:30

U Skupštini Crne Gore u toku je premijerski sat.

Ministarstvo ZABRANILO gradnju hotela u blizini vrtića u Budvi

Četvrtak, 09.05.2024 | 16:13

Urbanističko-građevinska inspekcija Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine donijela je Rješenje o zabrani građenja turističkog objekta “BARQUITO” d.o.o. Budva, koji je bio planiran za izgradnju u blizini vrtića “Ljubica V. Jovanović Maše”.