Utorak, 30.04.2024 | 12:56
IZVOR: kolektiv.me

PROČITAJTE koliko iznosi PROSJEČNA ZARADA u martu

Podaci Monstata. 




Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Prema njihovim podacima, prosječna zarada (bruto) u martu ove godine u Crnoj Gori iznosila je 1.032 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 825 eura.

“Prosječna (neto) zarada u martu u odnosu na februar zabilježila je rast od 0,5 odsto, dok je prosječna (neto) zarada u martu 2024. u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 5,6 odsto. Ukoliko se ima u vidu da su potrošačke cijene u martu u odnosu na februar zabilježile rast od 0,5 odsto proizilazi da su realne zarade ostale na istom nivou”,  navode u MONSTAT-u.

Po sektorima djelatnosti, prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u martu u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: Snabdjevanje vodom; upravljanje otpadnim vodama, kontrolisanje procesa; uklanjanje otpada i slične aktivnosti (pet odsto), Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (2,3 odsto), Ostale uslužne djelatnosti (2,1 odsto), Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (1,2 odsto), Prerađivačka industrija (1,1 odsto), Trgovina na veliko i trgovina na malo; popravka motornih vozila i motocikala (0,9 odsto), Umjetničke zabavne i rekreativne djelatnosti (0,7 odsto), Snabdjevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija (0,6 odsto), Obrazovanje (0,6 odsto), Zdravstvena i socijalna zaštita (0,6 odsto), Saobraćaj i skladištenje (0,5 odsto) i Poslovanje nekretninama (0,3 odsto).

"Pad prosječne zarade zabilježen je u sljedećim sektorima: Vađenje ruda i kamena (1,8 odsto), Građevinarstvo (0,3 odsto), Finansijske djelatnosti i djelatnost osiguranja (0,3 odsto), Informisanje i komunikacije (0,2 odsto), Državna uprava i odbrana: obavezno socijalno osiguranje (0,2 odsto), Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (0,1 odsto) i Usluge smještaja i ishrane (0,1 odsto)", zaključuju u saopštenju. 

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

UP - Nikšićka policija identifikovala osobe osumnjičene za nanošenje teških tjelesnih povreda

Utorak, 21.05.2024 | 10:22

Dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Nikšić obaviještena je 5. maja u 22.45 časova od strane zaposlenih u Medicinskom centru Nikšić da se na ukazivanje ljekarske pomoći javilo lice R.K. (55) sa povredama u predjelu glave, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Milatović - Ujedinjeni u ljubavi prema Crnoj Gori, spremni smo da nastavimo graditi društvo prosperiteta i jednakih šansi

Utorak, 21.05.2024 | 10:06

18 godina nakon obnove državne nezavisnosti uvjeren sam da smo, više nego ikada ranije, spremni i odlučni da razumijemo jedni druge i, ujedinjeni u ljubavi prema Crnoj Gori, nastavimo da gradimo društvo prosperiteta i jednakih šansi, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Vujović: Proaktivnijim pristupom iskoristiti EU fondove u cilju bržeg rasta kulturnog i kreativnog sektora

Utorak, 21.05.2024 | 09:56

Crna Gora bi trebalo da proaktivnije iskoristi fondove Evropske unije (EU) za kulturni i kreativni sektor, kako bi ubrzala rast i obezbijedila održivost sektora, zbog čega će Ministarstvo kulture i medija u narednom periodu još aktivnije raditi na promociji i komunikaciji svih potencijala ovog sektora", poručila je resorna ministarka dr Tamara Vujović.

Inicijativa 110 NVO i preko 500 istaknutih ličnosti da Crna Gora kosponzoriše Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici

Utorak, 21.05.2024 | 09:22

110 NVO-a i preko 500 istaknutih pojedinaca očekuje od Vlade Crne Gore da naša država kosponzoriše rezoluciju UN o danu sjećanja na genocid u Srebrenici.

Jelena Škerović - Bez Nataše Mek u Meksiku; Ova reprezentacija ima potencijal

Utorak, 21.05.2024 | 09:08

Košarkašice Crne Gore završile su dvonedjeljne mini pripreme u “Bemax areni”, a nakon ovog okupljanja reprezentacije portal Meridian sport je razgovarao sa selektorkom Jelenom Škerović.

"Toliko o tome" - Jokić otkrio za koga NAVIJA u borbi za šampionski prsten

Utorak, 21.05.2024 | 08:59

Nikola Jokić i košarkaši Denvera nisu uspjeli ove sezone da odbrane šampionski prsten.

Đurašković - Cetinje je imalo ključnu ulogu u obnovi crnogorske nezavisnosti

Utorak, 21.05.2024 | 08:18

Danas s ponosom slavimo najznačajniji datum u novijoj crnogorskoj istoriji - dan kada smo mirno i dostojanstveno obnovili nezavisnost Crne Gore i krenuli putem slobode i samostalnosti, saopštio je gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković.

SAN za svakog ljubitelja slatkiša: Pripremire ČOKOLADNI HKLJEB OD BANANE

Utorak, 21.05.2024 | 07:53

Jedina stvar koja je bolja od hleba od banane je recept za čokoladni hljeb od banane. Nazovite ga doručkom, hljebom ili čak desertom - ovaj mekani i čokoladni hljeb je san za svakog ljubitelja slatkiša koji ne propuštaju priliku da ih provuku kroz svaki obrok.

JEFTINIJE sve vrste goriva - Ovo su cijene za litar

Utorak, 21.05.2024 | 07:27

Od danas, u Crnoj Gori su jeftinije sve vrste goriva.

Poslije sunca ponovo PROMJENA - Evo kakvo nas vrijeme očekuje u UTORAK

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 22:03

Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju za 21. maj najavljuju uglavnom sivo vrijeme sa dužim sunčanim intervalima,