Utorak, 14.05.2024 | 09:55
IZVOR: kolektiv.me

Predstava „Ispovijesti” 17. maja na velikoj sceni KIC-a

Predstava „Ispovijesti” koja je tokom niza gostovanja širom Crne Gore naišla na pozitivne reakcije, ponovo će u Podgorici biti izvedena u petak, 17. maja, u velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, od 20 sati.




Foto: KIC "Budo Tomović"

Adaptaciju u režiju predstave koja je inspirisana romanom „Usamljenik” Ežena Joneska potpisuje glumac Slavko Kalezić koji u predstavi partnersku igru ostvaruje se glumicom Vanjom Jovićević. Komad KIC „Budo Tomović” realizuje u koprodukciji sa NVO Crnogorska fabrika umjetnosti - Danilovgrad.

Riječ je o predstavi koja se bavi smislom egzistencije savremenog čovjeka koji je pritisnut poteškoćama poput otuđenosti, nemogućnosti međuljudske komunikacije i depresije, ali i ugrožen društvenim katastrofama i socijalnim nejednakostima. Vrijeme u kojem živimo nameće poremećeni sistem vrijednosti i konstantna borba je neminovna. Glumica Vanja Jovićević i glumac Slavko Kalezić su stvorili pozorišni svijet koji će se, zasigurno, ticati svakog pojedinca koji se nađe u gledalištu.

Ulaznice se po cijeni od 5 eura mogu kupiti na biletarnici KIC-a, a broj za rezervaciju je 020 664 237.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

BOGAT junski repertoar u KIC-u "Budo Tomović"

Srijeda, 29.05.2024 | 13:08

Niz žanrovski raznovrsnih koncerata, filmskih projekcija, ali i književnih večeri, izložbi i predstava priredićemo i tokom juna. KIC „Budo Tomović” iznova će biti mjesto promocije aktuelnog umjetničkog stvaralaštva, domaćih i regionalnih umjetnika, ali i ansambala, saopšteno je iz ove institucije kulture.

Predstava "Šćeri moja" u Narodnom pozorištu u Beogradu

Srijeda, 29.05.2024 | 12:06

Predstava Crnogorskog narodnog pozorišta „Šćeri moja“, Maje Todorović u režiji Ane Vukotić biće izvedena u četvrtak 30. maja u Narodnom pozorištu u Beogradu u 19:30 časova na Velikoj sceni.

Veliki planovi za RAZVOJ i UNAPREĐENJE Državnog arhiva Crne Gore

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 20:36

Ministarka kulture i medija  Tamara Vujović i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković posjetili su Državni arhiv Crne Gore, čime je obilježen početak "Neđelje arhiva", manifestacije koja ima za cilj promociju arhivskog nasljeđa i podizanje svijesti o značaju Arhiva, arhivske djelatnosti i građe.

CNP: Predstava „Proces“ na Sceni Studio

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 11:29

Predstava „Proces“, prema tekstu Franca Kafke, u adaptaciji i režiji Dušanke Belade, biće izvedena u utorak 28. maja na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta u 20h. Sve ulaznice su rasprodate.

Premijera predstave „Probali smo, gledajte” 29. maja u KIC-u

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 10:01

Nova predstava Dodestove radionice glume „Probali smo, gledajte” premijerno će biti izvedena u srijedu, 29. maja, u sali Dodest, od 20 sati.

Nikolić: Vi ste najavljivali HAPŠENJE Đukanovića; Zogović: Nijesam mislio na njega lično

Srijeda, 29.05.2024 | 18:11

Poslanik Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić kazao je poslaniku Demokratske narodne partije Milunu Zogoviću, da i on i njegove kolege odavno najavljuju hapšenje Mila Đukanovića.

SD: Sporne izmjene medijskih zakona izazivaju ZABRINUTOST

Srijeda, 29.05.2024 | 18:06

Poigravanje sa medijskim zakonodavstvom izaziva ozbiljan razlog za zabrinutost naročito u konktekstu neophodnosti usvajanja medijskih zakona usaglašenih sa pravnom tekovinom Evropske unije (EU), kao jednog od uslova ubrzavanja procesa pristupanja Crne Gore EU, saopšteno je iz SD-a.

NE KRIJU SREĆU - Katarina i Darko Lazić OTRKILI kog je POLA BEBA (FOTO)

Srijeda, 29.05.2024 | 17:56

Pjevač Darko Lazić i njegova supruga Katarina nedavno su potvrdili da čekaju bebu.

Opština Zeta PREUZIMA FK ,,Zeta”

Srijeda, 29.05.2024 | 17:48

Na danas održanom sastanku u kabinetu predsjednika opštine Zeta Mihaila Asanovića kojem su prisustvovali poslanik u Skupštini Crne Gore i lider Demokratske narodne partije Milan Knežević, nekadašnji predsjednik FK ,,Zeta” Radojica Rajo Božović i sportski direktor FK ,,Zeta” Bojan Božović postignut je dogovor da fudbalski klub Zeta pređe u vlasništvo opštine.

UDES u Podgorici - Ima povrijeđenih

Srijeda, 29.05.2024 | 17:44

U Podgorici je danas došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je povrijeđena jedna osoba.

Poznata glumica PALA sa petog sprata, priključena na aparate za održavanje u životu - "Svi smo u šoku"

Srijeda, 29.05.2024 | 17:29

Devetnaestogodišnja glumica Memi Leverok, najpoznatija po ulozi u seriji "Glas srca", pala je sa petog sprata i priključena je na aparate za održavanje u životu.

NE BACAJTE NOVAC - Evo kako najlakše sami da OČISTITE KLIMU

Srijeda, 29.05.2024 | 17:08

Čišćenje klima uređaja je ključno kako bi se produžio njegov radni vijek.

MRSS: Usvajanjem Zakona o psihološkoj djelatnosti PRVI PUT će u Crnoj Gori biti REGULISANA ova oblast

Srijeda, 29.05.2024 | 16:35

Vlada Crne Gore je na sjednici održanoj 11.aprila, 2024. godine, utvrdila Predlog zakona o psihološkoj djelatnosti i njegovo usvajanje u crnogorskom Parlamentu očekuje se u najskorijem periodu, saopšteno je iz Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

PRIRODNO povećajte usne - Potreban vam je samo SASTOJAK iz KUHINJE

Srijeda, 29.05.2024 | 16:29

Sočne i pune usne san su svake žene, ali rijetko ko ih prirodno po rođenju ima.

Transrodna žena u Kanu osvojila nagradu za NAJBOLJU GLUMICU

Srijeda, 29.05.2024 | 16:15

Karla Sofía Gascón u subotu je  uveče  proglašena najboljom glumicom na filmskom festivalu u Kanu, zajedno s tri ostale glumice, za uloge u filmu "Emilia Perez".