Četvrtak, 16.05.2024 | 11:39
IZVOR: putnikofer.hr

Istraživanje pokazalo ko su NAJGORI VOZAČI u Evropi

Rezultati istraživanja su, u najmanju ruku, zabrinjavajući.




Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Vjerovatno ste bili u stranoj zemlji, iznajmili automobil i otišli ​​u istraživanje. Pa, pretpostavljamo da vam je to izazvalo određeni stres, jer je vožnja u svakoj zemlji drugačija, postoje neka druga pravila, a najgore od svega je naravno – potpuno nova kultura vožnje.

Ali da li ste se ikada zapitali, a sigurno jeste, u kojoj zemlji su vozači najgori? Istraživanje koje je naručio najveći francuski koncesionar autoputeva Vinci Autoroutes dalo je odgovor na to pitanje.

Tokom istraživanja ispitano je 12.400 Evropljana iz 11 zemalja, koji su odgovorili kako doživljavaju svoju vožnju, vožnju svojih sunarodnika i vožnju ostalih stanovnika starog kontinenta.

Rezultati istraživanja su, u najmanju ruku, zabrinjavajući. Od svih ispitanika, čak 79 odsto imalo je negativan stav prema kolegama vozačima. U Velikoj Britaniji četvrtina ispitanika rekla je da su za volanom potpuno drugačiji ljudi, ali je stav Grka o vozačima iz drugih zemalja potpuno nevjerovatan.

Čak 91 odsto njih iznijelo je negativan stav, ali su i kritični prema svojim sunarodnicima, pa je Grčka zabilježila najlošije rezultate u anketi.

Psovke, trube, razgovori mobilnim telefonom u vožnji, pa čak i izlazak iz automobila u želji da se obračunaju– sve su to stvari koje, po riječima Grka, njihovi sunarodnici rade svakodnevno.

Dakle, budite oprezni ako planirate da se vozite grčkim putevima ovog ljeta.

Ipak, nije sve tako crno – Španci i Britanci najmanje su kritični prema tuđoj vožnji u svojim zemljama, dok su Njemci ljubazni prema svojim sunarodnicima i smatraju da je vrlo malo njih agresivno ili neodgovorn, prenosi punkufer.hr.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Krapović: Prije sedam godina ispisana jedna od najvažnijih stranica u našoj istoriji

Srijeda, 05.06.2024 | 13:06

Ministar odbrane Dragan Krapović je, povodom sedam godina članstva Crne Gore u Sjevernoatlantskom savezu, kazao da je tada zapisana jedna od najvažnijih stranica u istoriji Crne Gore.  

ANKETA: Da li vas NERVIRAJU fiksirani ČEPOVI NA FLAŠAMA?

Srijeda, 05.06.2024 | 12:12

Glasajte u našoj novoj anketi!

Alarmantni podaci: Uticaj društvenih mreža na mentalno zdravlje tinejdžera

Srijeda, 05.06.2024 | 11:41

Tinejdžeri provode gotovo pet sati dnevno na društvenim mrežama, a sve to dosta utiče na njihovo mentalno zdravlje.

Oglasila se Lejdi Gaga nakon navoda da je trudna: Pjevačica dala jasan odgovor (VIDEO)

Srijeda, 05.06.2024 | 11:29

Lejdi Gaga je glasinama o trudnoći željela da odmah stane na put.

Spajić sa Bokom: Crna Gora i Zapadni Balkan učiniće EU jačom, evropska integracija faktor stabilnosti

Srijeda, 05.06.2024 | 11:03

Crna Gora će tokom mađarskog predsjedavanja pokušati da zatvori što je moguće više poglavlja, a za to će imati punu podršku Mađarske istaknuto je tokom sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića sa ministrom evropskih poslova Janošom Bokom.

Rakočević: Pozivamo Vladu da povuče Odluku o dodatku na osnovnu zaradu, donijeta je na nezakonit način

Srijeda, 05.06.2024 | 10:44

Vlada Crne Gore je na svojoj 32. sjednici usvojila Odluku o dodatku na osnovnu zaradu za obavljanjene poslova na određenim radnim mjestima, a sva javnost i zainteresovane strane tek nakon usvajanja imale su uvid u njenu sadržinu, poručuju iz Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore.

DPS, PES, SD, BS… najavili podršku IBAR zakonima

Srijeda, 05.06.2024 | 10:32

Poslanici Skupštine Crne Gore danas su počeli raspravu o zakonima potrebnim za dobijanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR). Glasanje je shodno dogovoru na Kolegijumu predsjednika Skupštine planirano za sjutra i petak.

Trivić: Neophodno preispitati uslove pod kojima se dodjeljuju luče

Srijeda, 05.06.2024 | 10:28

Definitivno je da luča treba da postoji, ali da bi ta luča zasijala kao nekada neophodno je da preispitamo uslove pod kojima se ona dodjeljuje, kazao je direktor Ispitnog centra Miloš Trivić.

Preminuo poznati glumac iz BiH

Srijeda, 05.06.2024 | 09:37

Glumac Haris Burina (61) preminuo je noćas u Zenici na odjeljenju urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica, potvrđeno je za Klix.ba.

Čeka se odluka Tužilaštva u slučaju Perović: "Svi svjedoci potvrdili njenu odbranu"

Srijeda, 05.06.2024 | 09:19

U istrazi protiv direktorice Agencije za sprečavanje korupcije Jelene Perović, koju Specijalno državno tužilaštvo tereti za zloupotrebu položaja, saslušani su svi svjedoci i oni su potvrdili njenu odbranu – kazao je za Pobjedu advokat Nikola Martinović.