Srijeda, 22.05.2024 | 11:08
IZVOR: MediaBiro

Veličanstvena proslava Dana nezavisnosti u Baru: Perper, Gibonni i prijatelji oduševili mnogobrojnu publiku (FOTO/VIDEO)

Opština Bar i Turistička organizacija Bar treću godinu zaredom su 21. maj – Dan nezavisnosti obilježili spektakularnim koncertima regionalnih muzičkih zvijezda. Mnogobrojna publika okupljena ispred Sportske dvorane “Topolica” uživala je u senzacionalnom nastupu čuvenog hrvatskog kantautora Zlatana Stipišića Gibonnija koji je u gradu pod Rumijom nastupio sa svojim proširenim sastavom namijenjenim velikim koncertima. Svoje raskošne talente uz Gibonnija su pokazali i Nikša Bratoš, Damir Urban, Maya Azucena, kompletna duvačka sekcija, te svim prisutnima priredili nezaboravan koncert.




Foto: MediaBiro

“Atmosfera je fenomenalna, imamo veliki broj posjetilaca kako iz Crne Gore, tako i iz regiona. Ovo je ujedno jedan od najljepših načina da obilježimo početak turističke sezone. Bar je postao prepoznat kao grad koji zna da organizuje velike događaje, razvija se u turističku destinaciju koja uz prirodne potencijalne nadograđuje ponudu prateći trendove”, istakla je predstavnica TO Bar, Jovana Nenezić.

Tokom više od dva sata dugog koncerta Gibonni i prijatelji oduševljavali su publiku svakom narednom pjesmom sa repertoara, te su svi prisutni uglas pjevali hitove kao što su “Libar”; “Činim pravu stvar”, “Zlatne godine”, “Sreća” i mnogobrojne druge pjesme koje su obilježile više od tri decenije Gibonnijeve karijere. Atmosfera je došla do usijanja izvedbom pjesme "Posoljeni zrak i razlivena tinta", tokom koje su se Stipišiću na sceni priključili veliki Damir Urban i sjajni vokal iz Los Angelesa, Maya Azucena.

Zadovoljstvo što je publika ovako sjajno reagovala na sve pjesme sa repertoara izrazio je i sam Gibonni.

“Imao sam sreću da moje najvoljenije pjesme na kraju jesu one koje su najbolje, a ne one koje su bili hitovi. Velika je sreća za autora da te ljudi vole i dolaze slušati zbog onoga što je najbolje, a ne zbog onoga što je bilo najviše na top listama. Ima tu puno pjesama koje nikada nisu na top listama bile prve, ali su na neki način preživjele 20 i više godina. Ne vjerujem da postoji univerzalna muzika koja je za svakoga. Moja muzika je za ljude kojima su se u ljubavi dogodile stvari o kojima pjevam”, naveo je Gibonni.

Za muzičara je sinoćnji nastup bio poseban jer se nakon dugo vremena vratio u Bar za koji ga vežu uspomene sa početka karijere.

“Prvi put sam nastupao u Baru 1988. godine, super mi je bilo. Sjećam se, ali slabo, jer sam tek imao 19 godina i to mi je bio jedan od posljednjih nastupa sa ondašnjim bendom. Možda čak i predzadnji. Imali smo odličan koncert, bilo je puno ljudi. U Crnoj Gori sviram već dosta, gledam da ne dolazim u isti grad sa istim programom. Ipak, s obzirom na to da se više volimo sretati, nego što sam ja u stanju napisati novih pjesama teško se držati tih svojih principa”, kazao je Stipišić.

Ne manje spektakularnu atmosferu za proslavu Dana nezavisnosti napravio je i kultni crnogorski bend Perper koji je nastupio prije Gibonnija, te podsjetio na sve muzičke dragulje koji su obilježili njihovu karijeru, uz neizostavnu pjesmu “Goro moja” koja je kod prisutnih probudila najljepše patriotske emocije.

Foto: MediaBiro

“Ovo je jedan jako lijep događaj. TO Bar i Opština Bar su sve super organizovali, doveli vrhunsko ozvučenje, rasvjetu, binu. Mislim da je publika fenomenalna, nadam se da su uživali, tako bi se reklo po njihovim reakcijama. Žao mi je što je pala kišica, ali nije uspjela da poremeti ovako dobru noć. Svirali smo i prošlog ljeta u Baru, bio je jedan divan koncert. Nadam se da ćemo i ovog ljeta imati prilike da sviramo Baranima,” istakao je frontmen grupe Perper", Nikola Radunović.

Kiša koja je iz nekoliko navrata kretala da pada nije spriječila ogroman broj posjetilaca da ostanu do samog kraja proslave Dana nezavisnosti, uživaju u svim muzičkim nastupima, te na kraju svjedoče višeminutnom senzacionalnom vatrometu. Ovo veče za pamćenje završeno je uz after party koji je za posjetioce priredio DJ MR Jools.

“Koristim priliku da poželim svim našim sugrađankama i sugrađanima srećan praznik i svim našim gostima ugodan boravak u našoj destinaciji. Vjerujem da će ovo biti samo početak jednog divnog ljeta i svih manifestacija koje Bar priprema za predstojeću turističku sezonu,” poručila je predstavnica TO Bar, Jovana Nenezić.

Foto: MediaBiro

Foto: MediaBiro

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Izabrani pobjednici Play@EXIT konkursa: Program festivala postao bogatiji za još 13 sjajnih bendova na 3 festivalske bine

Petak, 14.06.2024 | 14:55

Tradicionalnim konkursom za mlade autorske bendove i rastuće zvijezde muzičke scene, Play @ EXIT, koji organizuju kompanija Visa i EXIT festival birani su talentovani izvođači koji će svojim zvukom i energijom oplemeniti ovogodišnji program na Petrovaradinskoj tvrđavi. Pobjednici takmičenja, koje je ove godine imalo nezapamćeno interesovanje su lokalni bendovi Lu, Čuvari Stvari, Kruz Roudi, Inside Out, zatim zagrebački Ki Klop, kao i italijanski Dead Like Juliet.

Rodonačelnik trapa Gucci Mane predvodi hip-hop stranu EXIT festivala sa preko 50 svjetskih i regionalnih zvijezda!

Srijeda, 12.06.2024 | 14:41

EXIT je prošle godine glasno odjeknuo velikom proslavom pola vijeka hip hopa, zajedno sa njegovim utemeljivačima – sastavom Wu-Tang Clan, a ovog jula festival nastavlja njegovanje rima i bitova uz preko 50 predstavnika i predstavnica stare i nove škole nepokolebljivog žanra!

„Ljeto u Prijestonici“ počinje večeras - Posjetioce očekuje bogat program uz KONCERTE ovih muzičkih zvijezda

Utorak, 11.06.2024 | 13:14

Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija i Centar za kulturu sa ponosom najavljuju početak manifestacije „Ljeto u Prijestonici“, koja će brojnim sadržajima za sve uzraste obogatiti ljetnje mjesece na Cetinju.

Na EXIT stižu Carl Cox, Bonobo, Black Coffee, Artbat, Sara Landry,... za vjerovatno najjači elektronski line up na svijetu ove godine

Četvrtak, 06.06.2024 | 14:28

Za nešto više od mjesec dana, EXIT festival biće centralno mjesto okupljanja all-star postave ujedinjene u jedan od najboljih elektronskih line up-a na svijetu ove godine!

Prljavo kazalište priredilo NEZABORAVNI rokenrol spektakl na Trgu od oružja (FOTO/VIDEO)

Nedjelja, 02.06.2024 | 10:36

Povodom početka ljetnje turističke sezone sinoć je u Kotoru održan koncert zagrebačkog rok sastava Prljavo Kazalište, prije njih nastupio je Ansambl Toć.

Milvol: Slomljeni smo zbog Matijne smrti

Subota, 15.06.2024 | 10:51

Fudbalski klub Milvol oglasio se jutros nakon tragične smrti crnogorskog reprezentativca, Matije Šarkića.

"Voljeni član "hrabrih sokola", vječito nasmijani momak,..." FSCG se oprostio od Matije Šarkića

Subota, 15.06.2024 | 10:40

Golman reprezentacije Crne Gore Matija Šarkić preminuo je iznenada rano jutros u 27. godini života, potvrđeno je iz Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG).

Knežević: Uvijek i na svakom mjestu ću braniti SPC i njeno kanonsko jedinstvo

Subota, 15.06.2024 | 10:24

Čitajući saopštenje Mitropolije crnogorsko primorske koje je napisao (ne)poznati autor , a odnosi se na moju dokazanu grešnost jer nisam spreman da ćutim, začudio sam se zašto isto nije potpisano, jer ako je istina u ovom saopštenju apsolutna i nesumnjajuća, valjda bi bila čast (ne)poznatom autoru da se potpiše imenom i prezimenom, i tako posvjedoči svoja uvjerenja, kazao je lider DNP-a Milan Knežević reagujući na jučerašnje saopštenje MCP-a.

Milatović: Našeg Matiju ćemo zauvijek pamtiti po talentu, borbenosti i viteškom duhu

Subota, 15.06.2024 | 10:16

Sa nevjericom sam primio vijest o smrti Matije Šarkića, golmana fudbalske reprezentacije Crne Gore, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Živković - Moramo se posvetiti građanima kako bi i nakon dvije godine nastavili u Ulcinju da vršimo vlast

Subota, 15.06.2024 | 10:10

Na Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Ulcinj birao je članove Opštinskog odbora. Konferenciju je otvorio predsjednik Demokratske partije socijalista, Danijel Živković.

Istraživanje pokazalo: ŽENE bolje podnose svemirska putovanja od muškaraca

Subota, 15.06.2024 | 09:50

Nedavno objavljena američka studija ukazuje da je aktivnost gena više poremećena kod muškaraca i potrebno im je više vremena da se vrate u normalu kada se spuste na Zemlju.

NTOCG: U Crnoj Gori trenutno boravi preko 60.000 turista, najveći rast se bilježi u OVIM opštinama

Subota, 15.06.2024 | 09:37

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) zadovoljna je početkom ljetnje turističke sezone.

U hotelima na Barskoj rivijeri boravi 30% više gostiju u odnosu na prethodnu godinu

Subota, 15.06.2024 | 08:31

Prema podacima brojnog stanja od četvrtka, 13. juna 2024. godine, trenutno na Barskoj rivijeri boravi 7.525 registrovanih gostiju, saopšteno je iz Turističke organizacije Bar.

POBJEDA Njemačke - Ubjedljiv trijumf domaćina na startu Evropskog prvenstva

Petak, 14.06.2024 | 23:18

Startovalo Evropsko prvenstvo.

PRONAĐITE HLAD - OČEKUJE nas SUNČANI DAN uz OVE TEMPERATURE

Petak, 14.06.2024 | 22:04

U subotu nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.