Srijeda, 22.05.2024 | 20:52
IZVOR: b92.net

OGLASIO se Nikola Rokvić sa Egine: "Htio sam i oca da dovedem ovdje, ALI...."

Nikola Rokvić danas je posle 31 dana hodočašća konačno stigao do Egine u Grčkoj, odnosno manastira Svetog Nektarija Eginskog.




Foto: Instagram screenshot/nikolarokvic

Njega su dočekali prijatelji i porodica, a pjevač se najprije poklonio i cjelivao ikone u manastiru, te zahvalio svima na podršci.

On se sada i oglasio sa Egine:

"Prvenstveno hvala dragom gospodu Bogu, hvala Svetom Nektariju. Svetom ocu Nikolaju. Svetoj Paraskevi i svim svetima. Ne znam kako bih opisao ovo putovanje, ovaj put, kao da sam cijeli život čekao na ovo. Kada sam ušao u veru zavolio sam Svetog Nektarija, išao sam na Akatiste, vodio sam bolesne ljude, usmjeravao bolesne ljude ka Svetom Nektariju", emotivan je bio Rokvić u razgovoru za Blic pa potom dodao:

"Htio sam da vodim svog oca ovdje, nije se otvorilo, ali sam zahvalan Svetom Nektariju što je mog oca duhovno iscijelio. To je mnogo bitnije od tjelesnog. Nekada u životu ne može da bude sve kako mi želimo. Zato treba u tim trenucima, kada nije kako mi želimo, da se radujemo. Zato što je to volja Božija. Gospod u trenutku, ako dođemo do te radosti, u trenutku šalje blagoslove i otvara nam nove vidike. Otvara nam put koji pokazuje da ovo nije sve, da je ovo samo jedan tren, a nije ni tren u odnosu na cijelu vječnost, u odnosu na ono za šta mi živimo."

VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVDJE!

Sa suzama u očima, pjevač je nastavio:

"Svaki dan je bio jedan tren. Svaki tren je bio Božija ljubav, radost, čudo, da tako ostane i posmatram i molim se Gospodu da u tim trenucima, pošto se iznenadim da oprosti mom nevjerju jer je to u stvari jedina realnost, a nažalost mi smo zbog svih drugih stvari koji nas ometaju otišli od Gospoda Boga i onda čekamo da se neko čudo desi. Ali Gospod Bog je milostiv, on nam pokazuje preko svojih sveti, preko cijele prirode, Božije tvorevine, pokazuje svoju milost, svoju ljubav i svoju blagodat", objasnio je on, ne skrivajući radost što sve ovo što se odvija može da prenese svom narodu.

Podsjetimo, Nikola Rokvić je u okviru fondacije "Porodica" koju je osnovao sa suprugom Bojanom Barović ovim hodočašćem prikupio 31 milion dinara za onkologije u našoj zemlji, tačnije Boegradu i Nišu, u proteklih mjesec dana koliko je pješke, ali i trčeći putovao do ovog svetog mjesta.

ČITAJTE DETALJNIJE!

Završio veliku HUMANITARNU misiju - Nikola Rokvić stigao na Eginu, evo koliko je NOVCA sakupio

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Stiže nam novi TROPSKI TALAS - Temperatura do 40 STEPENI

Utorak, 18.06.2024 | 09:55

Tanja Mirković iz Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore kazala je za TVCG da se u Crnoj Gori očekuje novi tropski talas od četvrtka. Od nedjelje se očekuje blagi pad, početkom sedmice malo svježije vrijeme, ali i dalje veoma toplo.

Komemoracija povodom smrti Šarkića - Matija, Crna Gora te neće zaboraviti

Utorak, 18.06.2024 | 13:31

Komemoracija povodom prerane smrti crnogorskog fudbalera i reprezentativca Matije Šarkića održana je danasu Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici.

U Budvi trenutno oko 22.000 TURISTA, i to najviše iz ovih ZEMALJA

Utorak, 18.06.2024 | 12:13

Budva je ove godine imala veoma dobru predsezonu i početak ljetnje turističke sezone, saopšteno je iz Turističke organizacije (TO) Budva.

Podgorica: U udesu POGINULA jedna osoba

Utorak, 18.06.2024 | 20:12

U udesu koji se oko 11.23h dogodio u Podgorici, jedna osoba je izgubila život.

Klub odbornika "Evropski tim za Nikšić" podnio prijedlog za RAZRJEŠENJE Kovačevića

Utorak, 18.06.2024 | 14:26

Klub odbornika "Evropski tim za Nikšić" podnio je danas Prijedlog za razrješenje Marka Kovačevića, predsjednika Opštine Nikšić zbog izazivanja osjećaja straha i nesigurnosti kod građana i građanki Nikšića, usljed držanja sramotne besjede na Grahovcu, dana 13.06.2024. godine u kojoj je pozvao na obračun sa onima koji misle drugačije od njega i njemu sličnih i koji ih ne smatraju braćom, kao i zbog širenja nacionalne i vjerske mržnje u kontinuitetu, navodi se u saopštenju ove partije.

Danas sjednica - Poslanici ponovo o zakonima koje je Milatović vratio

Srijeda, 19.06.2024 | 07:27

Poslanici crnogorskog parlamenta ponovo će danas glasati o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama i o Zakonu o nacionalnom javnom emiteru, koje je predsjednik države Jakov Milatović vratio Skupštini na ponovno odlučivanje.

Predlog VLADE - Novim zakonom protiv zloupotreba prava na sudske troškove

Srijeda, 19.06.2024 | 07:03

Predložena rješenja za nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnom sporu imaju za cilj ida spriječe zloupotrebu procesnih prava od stranaka koje pokreću veliki broj postupaka pred Upravnim sudom protiv istog tuženog, isključivo zbog ostvarivanja prava na nadokadu sudskih troškova.

Ove temperature nas OČEKUJU - Uživajte u SUNČANOM danu

Utorak, 18.06.2024 | 22:06

U srijedu nas očekuje preežno sunčano vrijeme, navode iz  Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

ULOGA koju je Brus Vilis prihvatio u roku od JEDNOG MINUTA

Utorak, 18.06.2024 | 22:03

Glumac se nije mnogo razmišljao da li želi da bude dio tog filma.

PREMINUO Franjo Vladić, legendarni jugoslovenski fudbaler

Utorak, 18.06.2024 | 21:52

Franjo Vladić, jedan od najboljih fudbalera Veleža svih vremena i bivši reprezentativac Jugoslavije, preminuo je u 74. godini života.

Koja SJEDIŠTA u avionu su NAJBOLJA kako biste se zaštitili od VIRUSA I INFEKCIJA?

Utorak, 18.06.2024 | 21:46

Istraživači s Univerziteta EmorI u Atlanti su sproveli istraživanje kako bi utvrdili na kojim sjedištima je najbolje sjediti tokom ljeta kako biste se zaštitili od virusa i sličnih problema.

Slavna glumica će imati POSEBNU ULOGU na Olimpijskim igrama: Prilika koja se PRUŽA JEDNOM u životu

Utorak, 18.06.2024 | 21:30

Bulevar Francuske rivijere biće privremeno zatvoren, kako bi oskarovka neometano prošla.

Vujović: Primjena NOVIH ZAKONA o medijima daće odgovor na širenje govora mržnje

Utorak, 18.06.2024 | 21:08

Primjena novih zakona o medijima i audiovizualnim uslugama predstavlja snažan odgovor na širenje govora mržnje, osiguravajući hitne sudskih postupke i jačajući ulogu regulatornih tijela i samoregulacije, saopštila je ministarka kulture i medija, Tamara Vujović.

Savjetnik Moma Koprivice PODNIO OSTAVKU

Utorak, 18.06.2024 | 21:04

Hermin Šabotić, savjetnik vicepremijera Moma Koprivice, podnio je ostavku na tu funkciju, prenosi portal Analitika.me. 

ODUZETO više od stotinu naočara, UHAPŠEN Podgoričanin OSUMNJIČEN za nedozvoljenu trgovinu

Utorak, 18.06.2024 | 20:41

Nakon pretresa stana i drugih prostorija u vlasništvu pedesetogodišnjeg Podgoričanina, policija pronašla i zaplijenila 123 komada skupcjenih naočara za sunce čija vrijednost se procjenjuje na oko 18 hiljada eura, saopšteno je iz Uprave policije.