Nedjelja, 26.05.2024 | 14:10
IZVOR: portalanalitika.me

VIDEO: Ovaj film proglašen je NAJBOLJIM na Filmskom festivalu u Kanu (VIDEO)

Ukoliko se dogodi da Frensis Ford Kopola, Jorgos Lantimos, Paolo Sorentino i Pol Šrejder sa jednog festivala odu praznih ruku - onda se logično i postavlja pitanje ko je tamo osvojio glavno priznanje.




Foto: YouTube screneshot/moviesconceptcapture

Upravo je tako bilo ovog puta u Kanu, gdje je festival sa izuzetno jakom konkurencijom okončan velikom senzacijom - Zlatna palma pripala je američkom reditelju Šonu Bejkeru za komedi-dramu "Anora".

U najkraćem, riječ je o priči koja bi se mogla protumačiti kao moderna verzija Pepeljuge, pri čemu ulogu Anore tumači američka glumica Majki Medison. I premda većina ovdašnje publike možda i ne zna nešto više o njoj, imala je do sada nekoliko zapaženih uloga - jedna od njih je i ona u Tarantinovom "Once Upon a Time in Holywood", gdje je glumila članicu kulta Čarlsa Mensona.

No, upravo je u "Anori" Medison dobila priliku da kroz glavnu ulogu pokaže pun potencijal i, sudeći po jednoglasnim ocjenama kritike, u potpunosti je iskoristila. Upravo je njena gluma jedna od najupečatljivijih strana Bejkerovog filma.

Anora je striptizeta, povremeno i eskort djevojka, koja živi u bruklinskoj četvrti Brajton Bič, gdje upoznaje sina ruskog oligarha Ivana, čiju ulogu tumači mladi ruski glumac Mark Aleksandrovič Ejdenštajn.

Iako je prvobitno bio samo njen klijent, Ivan joj predlaže da se vjenčaju, što se i dešava u Vegasu. No, na to neće najbolje reagovati njegovi roditelji iz Rusije - koji dolaze u Ameriku ne bi li pokušali da ponište brak tako što će podmititi Anoru.

"Ovo je film koji je zarobio naša srca. Prvo nas je dobro nasmijao, a onda nam potpuno slomio srca", kazala je, obrazlažući odluku, predsjednica žirija u Kanu, rediteljka Greta Gervig.

"Anora" je deveti Bejkerov film, a treći sa kojim je došao u Kan.

I prije tri godine je uspio skrenuti pažnju na sebe - njegova je crna komedija "Red Rocket" bila izuzetno hvaljena, pri čemu pamtimo i kako je to bio film sa najmanjim budžetom koji je 2021. bio u selekciji u Kanu.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Nova studija naučnika - Na Marsu otkrivene hiljade tona ZAMRZNUTE VODE

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 11:38

U novoj studiji američkih naučnika objavljeno je da je na vrhu jednog vulkana na Marsu, otkriveno hiljade tona zamrznute vode.

Jovanović: Ministarstvo prosvjete priprema izmjene zakona kojima se UKIDA prvo i treće tromjesečje

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 11:13

Ministarstvo prosvjete priprema izmjene zakona kojima će u crnogorskim školama biti ukinut prvi i treći klasifikacioni period, odnosno prvo i treće tromjesečje, najavila je u "Bojama jutra" TV Vijesti Jasna Jovanović iz resornog ministarstva.

UP: Policija na sjeveru procesuirala lica zbog prosjačenja i trgovine ljudima

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 10:48

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Sjever“ su u okviru akcije policije "Prosjak“ obilaskom lokacija i redovnim kontrolama, identifikovali i procesuirali nekoliko lica zbog prosjačenja i trgovine ljudima, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

„Oduzeta mi je prilika da budem srećna“ - Oglasila se pobjednica Zvezdi Granda: „To utiče na moju porodicu“

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 10:08

Nakon što su se ponovo u pojedinim medijima pojavile spekulacije da će pobjednica „Zvezda Granda“ Šejla Zonić održati koncert u Tuzli na kome će se navodno pojaviti i njena mentorka Svetlana Ceca Ražnatović, Šejla je morala da reaguje.

Katić zadovoljan brojem gostiju - Očekujemo REKORDNU SEZONU u Herceg Novom

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 09:47

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, kazao je u jutarnjem programu "Dobro jutro Crna Goro" na TVCG da očekuje rekordnu sezonu, te da trenutno imaju 23 odsto turista više nego u istom periodu prošle godine.

Kako izgleda jelovnik KLUNIJEVIH? Biraju jednostavna jela, ovu PICU obožavaju

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 09:32

Uvijek je zanimljivo saznati kakav je jelovniok poznatih. Da li im prijaju skupi restorani ili vole obroke u svom domu. Klunijevi vole picu Margaritu.

Piksi o izjavi Tadića: "Uuu, to nije dobro, to je bila moja odluka iz..."

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 08:50

Fudbalska reprezentacija Srbije je poražena od Engleske u prvom meču na Evropskom prvenstvu ove godine sa 1:0, iako su Orlovi imali svoje prilike da dođu do gola, eventualnog boda, a možda i sva tri na ovom meču. Međutim, na kraju su ostali kraktih rukava.

Do kraja juna stiže neočekivano puno novca i unapređenje, za OVA DVA ZNAKA

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 08:40

Astrolozi kažu da će druga polovina juna doneti veliku sreću za dva znaka horoskopa, posebno u finansijama.

Klikovac: Počela sezona, a turisti ne mogu doći na Duklju zbog neodgovornosti Glavnog grada

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 08:35

Počela turistička sezona, a turisti ne mogu doći na Duklju zbog neodgovornosti Glavnog grada, saopštio je šef Kluba odbornika DPS-a u podgoričkom parlamentu.

Duško Marković uskoro predstavlja Stranku evropskog progresa

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 08:10

Nova politička partija...