Subota, 13.06.2020 | 21:17
IZVOR: Klix.ba

TVRDNJE stručnjaka: Znate li šta vaše društvene mreže otkrivaju o vašoj LJUBAVNOJ VEZI?

Društvene mreže mogu zakomplikovati i pojednostaviti ljubavne odnose, ali stručnjaci tvrde kako one uglavnom imaju negativan efekat na veze. Stranica Brides donosi nekoliko stvari koje vaš profil otkriva o vašoj vezi.




Foto: pixabay.com, ilustracija

Muškarcima i ženama se konstantno prezentuju fotografije i primjeri savršenih veza, tako da to stavlja određenu težinu na njihove odnose, objašnjava terapeut Jonathan Bennett.

"Ukoliko ne ostvare savršenu vezu kakvu imaju poznate ličnosti ili neko na koga se ugledaju, postaju nezadovoljni. Ustvari, misle da je trava uvijek zelenija negdje drugo. Ne samo da misle da postoji neko ko bi im odgovarao više od njihovog trenutnog partnera, već nerijetko imaju i listu drugih opcija za koje smatraju da su bolji izbor za njih", kaže Bennett.

Previše pričate o detaljima vaše veze i svima detaljno otkrivate šta se dešava između vas i vašeg partnera. Bilo da je riječ o smiješnim ili tužnim objavama, vrlo je vjerovatno da bi vam se previše otkrivanja moglo obiti o glavu.

"Ovo je kršenje privatnosti vašeg partnera, te pokazuje vašu očajničku potrebu da se osjećate važnima i budete primijećeni", objašnjava njujorška terapeutkinja Jane Greer dodavši kako je važnije neke stvari zadržati između vas i vašeg partnera. Ne treba pretjerivati, neke stvari jednostavno trebaju ostati privatne, kaže Greer.

Rijetko objavljujete bilo šta o vašoj vezi, što je sasvim normalno ukoliko niste tip koji često koristi društvene mreže. Međutim, ako svakodnevno osvježavate svoje profile novim fotografijama i statusima, a odbijate objavljivati svoju vezu, to može značiti samo dvije stvari: Bennet kaže kako manjak objava može značiti da vas je sram vaše veze ili partnera, te da vam ne znači kao ostale stvari u životu.

S druge strane, manjak objava povezanih s vašim partnerom takođe može pokazati da cijenite privatnost i da takve stvari želite dijeliti samo sa ljudima do kojih vam je izuzetno stalo.

Postavljate samo one fotografije koje smatrate savršenim, što takođe govori mnogo toga o vašem odnosu. Naprimjer, ukoliko ste jedna od onih osoba koja odbija postaviti fotografiju ako obje osobe ne izgledaju savršeno, vrlo je vjerovatno da niste pretjerano zadovoljni samim sobom ili vašom vezom.

"Ovo može biti protumačeno kao da pokušavate uvjeriti ostatak svijeta da je vaša veza savršena, što ne mora biti istina. Možda izbjegavate probleme koje je važno riješiti", kaže Bennett.

Je li većina vaših fotografija obični selfie? Promotrite svoj profil, ako na njemu preovladavaju vaši selfiji i ako nerijetko režete vašeg partnera sa fotografija, vrlo je vjerovatno da vaša veza nije najvažnija stvar u vašem životu.

"Ovakve stvari se mogu protumačiti kao samopromocija, a ako stalno dobijate pažnju od stranaca - to može stvoriti velike probleme u vašoj vezi", objašnjava Bennett.

Naposljetku, ako o vašoj vezi pišete samo s vremena na vrijeme, to označava zdravu i normalnu vezu, tvrdi terapeutkinja Rori Sassoon.

"To ljudima daje privremeni uvid u vaš odnos i otkriva sasvim dovoljnu i zdravu količinu informacija. To ujedno znači i da ste u zdravoj vezi i da vam ne treba konstantno odobravanje za sve što radite s partnerom", kaže Sassoon.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

ANKETA: Da li treba POVEĆATI KAZNE za NEPROPISNO parkiranje u Podgorici?

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:29

Glasajte u našoj novoj anketi.

Podgorica: Roditelj prijavio policiji da je nepoznati muškarac njegovoj ćerki nudio čokoladicu i zvao je u lift

Četvrtak, 25.04.2024 | 17:39

Policiji je danas jedan roditelj iz Podgorice podnio prijavu u kojoj je naveo da je nepoznata osoba njegovo maloljetno dijete pozivala da udje u lift stambene zgrade i nudila čokoladu, saopšteno je Portalu Analitika nezvanično iz Uprave policije.

Ministarstvo finansija: Čistoća mora da SMANJI PLATE 10 odsto

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:15

Preduzeću Čistoća stiglo je mišljenje Ministarstva finansija o primjeni Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, za društva koja posluju sa gubitkom, u kojem se ukazuje da se smanjenje fonda zarada može izvršiti smanjenjem zarada zaposlenih i/ili smanjenjem broja zaposlenih.

Monteput donirao MUP-u "PRESRETAČ" visoke klase

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:00

Kompanija Monteput donirala je automobil – tkz. presretač Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije. Na platou ispred Komandnog centra na Pelevom Brijegu Milan Ljiljanić, izvršni direktor Monteputa, predao je ključeve vozila v. d. pomoćnika direktora Uprave policije Draganu Goroviću.

VIDEO: "RUJNA ZORA" u izvođenju kakvo još niste čuli - Makedonac BRILJIRAO na velikoj sceni

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:06

Emisija "Zvezde Granda" iz sedmice u sedmicu donosi sjajne nastupe takmičara, a ovog puta, jedan se posebno izdvojio.

Evo koje posuđe koristiti da namirnice duže traju

Petak, 26.04.2024 | 13:09

Pomoći će i papirnate kuhinjske salvete

Posadite ove dvije biljke u dvorište i nikada više nećete vidjeti krpelje: Od njihovog mirisa bježaće kao ludi

Petak, 26.04.2024 | 13:00

Da biste se trajno riješili krpelja, morate nabaviti određene biljke

SNIMAK Jelene Đoković OBORIO INTERNET: Novakova supruga PODIGLA FANOVE NA NOGE (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 12:30

Pogledajte video!

Nikola Rokvić PJEŠKE u humanoj misiji - Do sada prikupio ČETIRI MILIONA DINARA

Petak, 26.04.2024 | 12:27

Pjevač Nikola Rokvić hrabro je krenuo u svoju humanu misiju.

Pročitajte zašto je plivanje jedna od najboljih vježbi koju možete odabrati

Petak, 26.04.2024 | 12:14

Dok većina ljudi cijeni zdravstvene prednosti koje dolaze od trčanja, vožnje bicikla ili dizanja tegova, mnogo manje njih razumije prednosti koje proizlaze iz plivanja, a koje uključuju toniranje i jačanje mišića, smanjenje upale i jačanje srca, pluća i mentalnog zdravlja.

Ofenbach, Alok i Oliver Tree donose hitove teške milijardama strimova na glavnu binu EXIT festivala

Petak, 26.04.2024 | 12:11

Tesla Universe glavna bina EXIT festivala upravo je dobila moćno pojačanje!

Konačno je kraj retrogradnog Merkura, evo kako će to uticati na vaš znak

Petak, 26.04.2024 | 11:55

Kraj retrogradnog Merkura! Konačno je stigao 26. april 2024. dan kada će se dosta stvari promijeniti. Planeta nastavlja svoj direktan hod, što znači da će znakovi morati da sumiraju dosadašnje lekcije. Iako će biti bolnih trenutaka, znaćete kako da počnete iznova. Važne odluke više neće morati da se odlažu, a greške iz prošlosti sada će dostići novu fazu.

FOTO: VELIČANSTVENIM KONCERTOM obilježeno 78 godina folklornog ansambla "Budo Tomović"

Petak, 26.04.2024 | 11:46

Da je Folklorni ansambl “Budo Tomović” vjerni čuvar i reprezent tradicije i kulturne baštine, pokazao je još jednim sjajnim koncertom, ovog puta u čast 78 godina trajanja i postojanja.

Ove tri GREŠKE U IZBORU ODJEĆE o vama govore i više nego što mislite

Petak, 26.04.2024 | 11:40

Stilisti upozoravaju na tri greške koje žene često prave kada je u pitanju izbor garderobe, a koje nehotice naglašavaju stomak. Ove greške mogu dodati kilograme tamo gdje ih zapravo nema.

Konatar: Rezolucija o Palestini mora biti na dnevnom redu Skupštine Crne Gore

Petak, 26.04.2024 | 11:39

Predsjednik poslaničkog kluba URA Miloš Konatar sastao se u Skupštini Crne Gore sa članovima Pokreta solidarnosti sa Palestinom, koji su predstavili svoje dosadašnje aktivnosti sa primarnim akcentom na peticiju o usvajanju Rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini.