Četvrtak, 17.11.2022 | 14:46
IZVOR: ona.rs

FITNES MITOVI u koje vjeruju početnici: Važno je pravilno se INFORMISATI

Razbijanje široko rasprostranjenih fitnes mitova. 




Foto: Ilustracija/ Pixabay.com

Sa sve većom popularnošću influensera i kulturom društvenih mreža koje veličaju i zahtijevaju "savršenstvo" u svakom smislu, fitnes je za mnoge sada postao trend, umjesto nečega čemu težite da biste vodili zdrav život. Samim tim, ukoliko nepripremljeni ulazite u neki proces i ne umijete da se pravilno inormišete, možete lako povjerovati u mitove i neistine koje vam se plasiraju.

Anavi Someshvar, instruktor fitnesa, razbija nekoliko uobičajenih mitova za koje vjeruje da su potpuno netačni, a da su prilično zastupljeni u društvu, piše "Indian Express".

Znojenje i sagorijevanje kalorija

Mogli biste da vježbate po toplom sunčanom danu i više se znojite i da radite isti trening u klimatizovanoj prostoriji, i dalje ćete sagorijeti istu količinu kalorija, objasnila je Anavi. Znojenje i sagorijevanje kalorija nisu direktno povezani, odnosno više znoja ne znači automatski više sagorenih kalorija.

Samo trbušnjacima možete dobiti ravan stomak

Avani je rekla da možete raditi 100 trbušnjaka 100 dana i da još uvijek nemate trbušnjake ni na vidiku. Umjesto toga, fokusirajte se na mješavinu treninga snage i vježbi izdržljivosti dok istovremeno imate izbalansiranu ishranu.

Bez bola nema postignuća

To je definitivno mantra koju ne želite da slijedite. Nikakav bol ili blagi bol tokom 24-48 sati nakon treninga je prihvatljiv, ali sve više od toga nakon svakog treninga može biti znak nečeg ozbiljnijeg.

Možete da izgubite težinu na određenim mjestima na tijelu

Koncept mršavljenja je jednostavan - unosite manje kalorija nego što sagorijevate.

"Tijelo odlučuje odakle će sagorijevati masti. Međutim, vježbanje određenih mišića tijela pomaže u toniranju mišića, čineći tijelo vitkijim", kaže Avani.

Kardio za gubitak težine, teški tegovi za mišiće

Apsolutno ne! Za najbolje rezultate u gubitku težine i dobijanju snage važno je da imate dobru kombinaciju treninga snage i kardio treninga. Takođe, ne propustite da jedete zdravu hranu i da se pridržavate dnevnog unosa kalorija i nutrijenata,  zaključuje stručnjak za fitnes.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

RECEPT za SMUTI koji će vam OČISTITI organizam od TOKSINA

Petak, 07.06.2024 | 15:03

Osjvežiće vas u trenu.

Umjetne trepavice postale su neizbježan dio gotovo svake kozmetičke torbice, ali mnoge žene i dalje muku muče s njihovim nanošenjem.

Petak, 07.06.2024 | 14:59

Umjetne trepavice postale su neizbježan dio gotovo svake kozmetičke torbice, ali mnoge žene i dalje muku muče s njihovim nanošenjem.

Tražite zamjenu za prašak za pecivo? Rješenje sigurno imate već u svojoj kuhinji

Petak, 07.06.2024 | 14:46

Ove namirnice imaju širok spektar upotrebe pa ih se tako može koristiti i kao zamjenu za prašak za pecivo.

Trikovi dizajnera enterijera za život u malom prostoru: Evo kakav namještaj treba da birate

Petak, 07.06.2024 | 14:33

Mislite li da je dekorisanje velikog doma impresivno?

PREMINUO Zoki Šumadinac

Petak, 07.06.2024 | 14:20

Bivši rijaliti učesnik Zoki Šumadinac, preminuo je u 49. godini života.

Ulaznice za meč Crna Gora - Gruzija od sjutra u prodaji

Petak, 07.06.2024 | 14:19

Prodaja ulaznica za utakmicu Crne Gore i Gruzije počinje sjutra (subota) na šalterima SC ,,Morača“.

POGLEDAJTE: Postavljen mozaik od reciklirane plastike u Dječijem parku na Kruševcu

Petak, 07.06.2024 | 14:15

Kroz projekat Cirkularna ekonomija koji je realizovala Međunarodna fondacija za životnu sredinu sa osam država svijeta, učenici podgoričkih škola, uz podršku nastavnika i prethodno obavljenih obuka, sproveli su projekat postavljanja mozaika od reciklirane plastike na temu Skadarskog jezera u Dječijem parku na Kruševcu, saopšteno je iz Glavnog grada.

Dženifer Aniston doživJela emotivni slom (VIDEO)

Petak, 07.06.2024 | 14:14

Dženifer Aniston se rasplakala tokom intervjua nakon što su je, na nagovor producenata, pričala o Metjuu Periju.

Ako ste rođeni u ovom znaku – sreća je iza ugla: Od 10. juna za vas kreće najljepši period

Petak, 07.06.2024 | 13:47

Ako ste rođeni u znaku Blizanaca, čestitamo vam! Od 10. juna kreće vaš najljepši period u godini. Blizanci su poznati po svojoj razigranoj i znatiželjnoj prirodi, a sada je vrijeme da pokažete svijetu svoje sjajne osobine.

URA: Vlada se posvađala i oko IBAR-a, svaki njihov dolazak u Skupštinu je nova blamaža

Petak, 07.06.2024 | 13:40

"Vlada Crne Gore uspjela je da ljestvicu blamiranja podigne na viši nivo, time što su se posvađali i oko IBAR zakona", naveli su iz Građanskog pokreta URA.