Utorak, 17.01.2023 | 13:58
IZVOR: Kolektiv.me

Bjesovi i Vrpca na drugoj Rockstrikciji

Nakon fantastičnog prvog izdanja održanog u novembru, na kojem su nastupi Nikole Vranjkovića i Autogenog treninga napunili prostor Kolektora i oduševili podgoričku publiku željnu dobrog rokenrola, organizatori su najavili očekivano drugo izdanje Rockstrikcije. 




Foto: Rockstrikcija

Novi talas dobre energije i još bolje muzike u Podgoricu ponovo dovodi kombinaciju lokalnog rock zvuka i regionalne legende - za drugu Rockstrikciju nastupaju Bjesovi i Vrpca! Drugi u nizu događaja koji oživljavaju crnogorsku rokenrol scenu biće održanu u subotu 4.2. u Kolektoru, prostoru bivšeg Titeksa u Podgorici.

"Legendarni Bjesovi su od samog početka privukli pažnju neobičnom postavom sa dva pjevača, brižljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima. Imali su i veliku muzičku podlogu u okvirima grandž muzičkog pravca čiji su prirodni dio, a postava se uglavnom mijenjala prema potrebama i zamislima dvojca koji je grupu i osnovao, Zorana Marinkovića i Gorana Marića. Bjesovi su do danas izdali 6 albuma, a najveći uspjeh grupe bio je drugi po redu (bezimeni) album. Trenutnu postavu čine: Zoran Marinković – vokal, Slobodan Vuković – gitara, Ivan Kovačević – gitara, Marko Marković – bas i Nikola Jovanović- bubanj. Kroz angažovane tekstove, muzika podgoričkog benda Vrpca nosi prepoznatljivu finesu alter roka, sa jasnim uticajima, ali i ličnim pečatom, gdje je estetika ključni motiv za interakciju sa publikom. Vrpca održava svoj izraz u vremenu najturbulentnijem od svih, prijemčiv svakoj duši koja hoda u bržem ili sporijem ritmu bilo kog grada. Vrpcu čine: Miloš Pejović – gitara, Danilo Pendo – bas, Ivan Bakić – bubanj i Braco Subotić – vokal", navodi se u saopštenju organizatora.

Zagrijavanje za Rockstrikciju priprema FM Mirda, koji će prije nastupa Bjesova i Vrpce ukrstiti svoj bogat izbor gramofonskih ploča i urbanog zvuka.

"Ljubitelji dobrih svirki će organizaciju ovog rock serijala moći da podrže sa 10 eura, koliko iznosi cijena ulaznice u pretprodaji. Ulaznice u pretprodaji se mogu kupiti od 18. januara u Itaka Library baru (bivši Karver) i Čarobnoj kuhinji Gandalf (bivši radio Skadar, Vučedolska ulica). Na dan događaja ulaznice će biti moguće kupiti u Kolektoru, po cijeni od 12 eura. Događaj su podržali: Tuborg, Glavni grad Podgorica, Sekretarijat za kulturu i sport, Hotel CUE, Big Energy, Kladionice LOB i Pašterija", zaključeno je u saopštenju.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Ofenbach, Alok i Oliver Tree donose hitove teške milijardama strimova na glavnu binu EXIT festivala

Petak, 26.04.2024 | 12:11

Tesla Universe glavna bina EXIT festivala upravo je dobila moćno pojačanje!

Karte za Montenegro Beer Fest u prodaji: Kerber i Buč Kesidi prvi otkriveni, a čeka nas još iznenađenja!

Subota, 20.04.2024 | 15:47

Cetinje će i ovog ljeta biti epicentar vrhunske zabave jer se četvrti Montenegro Beer Fest održava 26. i 27 . jula 2024. godine. Ovogodišnje izdanje festivala za sva čula donosi uzbudljiv novi koncept sa čak sedam regionalnih zvijezda. Za sada nam je poznato da će neki od njih biti ljevoruki Indi rokenrol, elektro, disko, duo iz Pančeva, Buč Kesidi, kao i bend koji već četiri decenije publici nudi najkvalitetniji rok, Kerber. Organizatori će nam blagovremeno otkrivati i preostalih pet regionalnih zvijezda.

Još jedna SPEKTAKULARNA PROSLAVA 21. maja - U Bar stiže Gibonni

Četvrtak, 11.04.2024 | 13:36

Proslava 21. maja u Baru.

VIDEO - Počelo Proljeće u Kotoru: Kultna YU Grupa i VIS Tetra priredili veliku r’n’r feštu

Subota, 06.04.2024 | 10:00

Proljećnim koncertom “VIS Tetra” i kultne “Yu Grupe” sinoć je počeo program nove manifestacije u organizaciji Turističke organizacije Kotor - “Proljeće u Kotoru”.

Jadranka Barjaktarović i Severina 21. MAJA na Cetinju - Manifestacija „Maj u hiljadu boja“, nastupiće i ove MUZIČKE ZVIJEZDE

Četvrtak, 04.04.2024 | 10:20

Povodom 21. maja – Dana nezavisnosti, Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija i Centar za kulturu organizuju manifestaciju „Maj u hiljadu boja“ koja će biti održana od 17. do 22. maja.

Podgorički Vodovod u ozbiljnoj FINANSIJSKOJ SITUACIJI: Građani za vodu duguju 3,1 MILION EURA

Četvrtak, 02.05.2024 | 08:34

Novi menadžment je započeo analizu poslovnih potreba Društva i identifikaciju funkcija koje treba optimizovati, te će u narednom periodu, shodno potrebama optimalnog i efikasnog obavljanja radnih obaveza broj radnih mjesta racionalizovati, kazali su Gradskom portalu iz podgoričkog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, navodeći da u ovom Društvu imaju “ozbiljnu finansijsku situaciju”.

Registrovan ZEMLJOTRES kod Nikšića

Srijeda, 01.05.2024 | 13:47

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je dana 1. maja 2024. godine, u 12 časova i 19 minuta registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na 10 km sjeverno od Velimlja u Opštini Nikšić, saopšteno je iz Seizmološkog Zavoda Crne Gore.

Saobraćajna nesreća - POGINUO motociklista

Srijeda, 01.05.2024 | 18:18

Saobraćajna nesreća.

Četvrtak u znaku NESTABILNOG VREMENA - Pročitajte prognozu za 02. MAJ

Srijeda, 01.05.2024 | 20:02

U četvrtak se očekuje promjenljivo oblačno i nestabilno vrijeme, povremeno kiša, pljuskovi i grmljavina, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Uprava policije: Ciljanom potragom u Podgorici lišen slobode državljanin Republike Srbije

Srijeda, 01.05.2024 | 13:01

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Grupe za međunarodne ciljane potrage Odjeljenja za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL – EUROPOL – SIRENE, juče su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Podgorica realizovali ciljanu potragu i u Podgorici lišili slobode međunarodno traženo lice M.T. (41), državljanina Republike Srbije, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

OBRATITE PAŽNJU - Ako imate ovu dijagnozu, NE SMIJETE da jedete JAGODE

Četvrtak, 02.05.2024 | 12:48

Iako su idealna poslastica i osvježenje, potrebno je da obratite pažnju na količinu koju konzumirate. 

PREMINUO otac Tošeta Proeskog

Četvrtak, 02.05.2024 | 12:40

Preminuo je Nikola Proeski, otac Tošeta i Dore Proeski.

Šer ŠOKIRALA izjavom: "Zabavljam se sa MLAĐIM muškarcima, jer su oni mojih godina uglavnom pokojni"

Četvrtak, 02.05.2024 | 12:29

Pjevačica Šer (77) otkrila je da je odbila sastanak sa Elvisom Prislijem.

Vrijeme ipak NE LIJEČI sve rane - Arijana Mihajlović objavila fotografiju i RASTUŽILA mnoge (FOTO)

Četvrtak, 02.05.2024 | 12:14

Arijana se redovno oglašava na društvenim mrežama, gdje emotivnim porukama slama javnost  

SLAVLJE u KRALJEVSKOJ porodici - OGLASILA se i Kejt Midlton (FOTO)

Četvrtak, 02.05.2024 | 11:57

Kejt Midlton se danas ponovo oglasila objavivši fotografiju svoje ćerke, princeze Šarlot Elizabet Dajane, u čast njenog devetog rođendana.

"Za Aerodrome tražiti VIŠE NOVCA, ADP i Incheon najbolji izbor"

Četvrtak, 02.05.2024 | 11:47

Ako se Crna Gora odluči za pregovore sa samo četiri koncesionara za Aerodrome koji su ušlu u najuži krug, morala bi da promijeni uslove i traži više, smatra vazduhoplovni analitičar Alen Šćurić.

Knežević: "Ako Crna Gora bude GLASALA za Rezoluciju o Srebrenici, osudiće i samu sebe na genocidnost"

Četvrtak, 02.05.2024 | 11:39

Crna Gora mora glasati protiv rezolucije o Srebrenici, ne samo zbog Srbije, nego zbog sebe, jer ukoliko bude glasala za Rezoluciju, osudiće i samu sebe na genocidnost, kazao je Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije.

Uprkos kiši, SENZACIONALNA karnevalska fešta u Budvi (FOTO/VIDEO)

Četvrtak, 02.05.2024 | 11:29

Velikom karnevalskom povorkom i spektakularnim tačkama 56 karnevalskih grupa sinoć je na izuzetan način završeno 21. izdanje Međunarodnog budvanskog karnevala koje je organizovano pod sloganom “Zajedno!”

HIT SNIMAK: Goran Bregović zapjevao VELIKI HIT ove poznate pjevačice (VIDEO)

Četvrtak, 02.05.2024 | 11:21

Na društvenoj mreži TikTok osvanuo je snimak star nekoliko godina, na kojem Goran Bregović izvodi dobro poznati hit Sandre Afrike.

Martinović: Više od ŠEST MILIONA EURA podrške za projekte u Beranama, Šavniku, Gusinju i Plužinama

Četvrtak, 02.05.2024 | 11:11

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera je za opštine Berane, Šavnik, Gusinje i Plužine podržalo projekte vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda u ukupnom iznosu od preko šest miliona eura, saopštio je resorni ministar Vladimir Martinović.