Petak, 20.01.2023 | 07:14
IZVOR: rtcg.me

"Lavovi" spremni za Poljsku; Vujović: Daćemo sve od sebe, ima za šta da se BORIMO

Desni bek naše reprezentacije, Branko Vujović smatra da je poraz od Francuske i dalje "svjež", ali da se naši momci okreću već narednom protivniku.




Foto: Rukometni savez Crne Gore/Facebook, screenshot

"Pa mislim da je poraz još uvijek svjež, ali nema vremena da se žali za tom utakmicom, moramo se okrenuti utakmici sa Poljskom i pokazati da želimo i da možemo da igramo sa velikim ekipama kao što su Poljska i Slovenija".

Upravo Vujović je svoje rukometno ime stekao igrajući u Poljskoj, pa tako zna dosta poljskih reprezentativaca.

"Igrao sam sa 80 odsto ekipe Poljske, a 100 odsto da sam igrao i protiv i sa nekim od njih. Mislim da imaju veoma dobru ekipu, napravili su smjenu generacija, trebalo im je malo vremena, ali napravili su prvenstvo u Poljskoj, gdje se očekivalo da naprave veći rezultat. Nije im pošlo za rukom, možda je neka vrsta pritiska u pitanju. Ali evo protiv Španije su pokazali koliko su dobra ekipa i kvalitetna. Mi ćemo se truditi da pokažemo da želimo da se borimo do kraja, nadamo se pozitivnom ishodu".

Osvrnuo se i na opadanje interesovanja za domaću publiku, što je moglo da se vidi na meču Poljska-Španija.

"Izenadilo me je da nije bila puna dvorana. Mislio sam, obzirom da sam pogledao neke utakmice kada su igrali u Katovice, izgledalo mi je da je puna dvorana. Sad sam mislio da će isto da bude puna, ali nije. Možda je razlog jer su malo lošije igrali, ali nas to ne treba da opterećuje, treba da se skoncetrišemo na našu igru i da probamo da pobjedimo tu utakmicu".

Naš lijevi bek smatra da ćemo imati dosta prilika po desnoj strani.

"Sigurno da možemo da tražimo šansu. Pogotovo u odbrani, gđe na daljoj izmjeni desnog beka, ako ne uspiju da se vrate, a ostanu Morito i Dašek na desnoj strani, mislim da možemo tu da iskoristimo dosta prilika, naši lijevi bekovi i pivoti, ali opet Dašek igra na toj poziciji i u klubu, pa za njega to nije ništa novo. S obzirom da imaju igrače sa velikim kvalitetom, mislim da možemo da iskoristimo dosta sa desne strane", kazao je Vujović.

Osvrnuo se i na stvatno fenomen u poljskoj reprezentaciji, 212 cm visoki lijevi bek Tomaš Gebala, s koji je igrao u Kielcu.

"Sa Tomkom Gebalom sam igrao tri godine. Dva metra i 12 cm, sigurno nije lako šutirati preko njega, ogroman je, ali opet mislim da može da se proba jedan na jedan, pogotovo neki manji i brži igrači da mogu tu da iskoriste i traže svoju šansu".

Iako nemam šanse za četvrtfinale, i dalje svaka pobjeda je važna zbog dobijanja šanse da nastupimo na olimpijskom turniru.

"Pa mislim da ova reprezentacija nikada nije tražila neke posebne utakmice da bi htjela i pokazala želju da igra. Bilo to prijateljske utakmice ili svjetsko prvenstvo, daćemo sve od sebe. Imamo šansu, imamo za šta da se borimo, tako da je ovo samo dodatni motiv", kazao je Vujović.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Ove VRSTE VOĆA se posebno preporučuju ljudima sa dijabetesom

Nedjelja, 19.05.2024 | 14:51

Dijagnostikovanje dijabetesa tipa 2 može biti zbunjujuće - odjednom postoje nova pravila ishrane kojih se pojedinac mora pridržavati kako bi svoje zdravstveno stanje držao pod kontrolom.

Herceg Novi: Kontrolisano loženje vatre na otvorenom samo do 1. JUNA

Nedjelja, 19.05.2024 | 14:43

Hercegnovska Služba zaštite i spašavanja spremna je za ovogodišnju požarnu sezonu, kadrovski i tehnički. Iako još nijesu počele vrućine i zabrana loženja vatre na otvorenom, pripadnici Službe zaštite i spasavanja tokom 24-časovnog dežurstva imaju, srećom, dosta manjih intervencija. Oni više nisu samo vagtrogasci, kao nekada.

ABA liga šalje delegata, ne osjeća se nadležnom zbog incidenta

Nedjelja, 19.05.2024 | 14:35

Rukovodstvo ABA lige upoznato je sa današnjim incidentom između košarkaša Partizana Džejmsa Nanelija i Crvene zvezde Stefana Lazarevića i poslalo je disciplinskog sudiju u Beograd, ali se ne osjeća nadležnim jer se incident dogodio van terena.

Sve više VOZILA u Crnoj Gori: Teretnjaka 20.472, motocikala 8,3 hiljada, a evo koliko ima PUTNIČKIH AUTOMOBILA

Nedjelja, 19.05.2024 | 14:24

Broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u 2023. godini iznosio je 285.257, što je za 6,9 odsto više nego u 2022. godini, kada je broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila iznosio 266.747,objavila je Uprava za statistiku MONSTAT.

KK Crvena zvezda: Naneli FIZIČKI NAPAO Lazarevića

Nedjelja, 19.05.2024 | 14:14

Nemile scene pred večerašnji treći meč finala ABA lige – kako je saopšteno iz tabora Crvene zvezde, košarkaš Partizana Džejms Naneli je fizički napao Stefana Lazarevića. 

Astrolozi OTKRIVAJU - Žene rođene u ovim znakovima Zodijaka NISU ZA BRAK

Nedjelja, 19.05.2024 | 14:03

Astrolozi tvrde da žene u ova tri horoskopska znaka jako teško ostvaruju ljubavne veze jer im karakter ne dozvoljava da se predugo zadržavaju u nekoj zajednici.

Koliko je LJUDI POSJETILO baš SVE ZEMLJE SVIJETA?

Nedjelja, 19.05.2024 | 13:38

Nisam vidio baš sve, ali mi je na listi.

INCIDENT u Areni: Košarkaš Partizana pesnicom udario igrača Crvene zvezde

Nedjelja, 19.05.2024 | 13:16

Košarkaš Partizana Džejms Naneli udario je igrača Crvene zvezde Stefana Lazarevića pesnicom u glavu, prenosi Meridiansport.

NE PEČE SE i ima samo DVA SASTOJKA - Čokoladni kolač idealan za sve sladokusce

Nedjelja, 19.05.2024 | 13:08

Recept za ovaj kolač je vrlo jednostavan.

Ova dva horoskopska znaka OČEKUJU FINANSIJSKE prilike do kraja maja

Nedjelja, 19.05.2024 | 12:57

Maj je donio posebnu energiju za svaki horoskopski znak, ali dva horoskopska znaka imaće najviše sreće u finansijama do kraja mjeseca.