Srijeda, 25.10.2023 | 12:28
IZVOR: nova.rs

„Ta pjesma je nastala još prije 15 godina“: Futa otkrio detalje o pjesmi koja će se začuti u filmu, pa otkrio zašto je Džej nikada nije snimio

Čuveni kompozitor Aleksandar Radulović Futa, koji je radio muziku za film "Nedjelja" o Džeju Ramadanovskom, sada je otkrio kako je sve to izgledalo.




Foto: YouTube screenshot/ Kurir.rs; YouTube screenshot/ Ami G Show (kolaž)

Naime, on je otkrio da će publika imati priliku ponovo da čuje Džejov glas, i to uz pomoć vještačke inteligencije.

„Za tu baladu, koja nosi naziv ‘Za kraj’, Džej i ja smo napravili demo-snimak uz gitaru i njegove udaraljke i to je tako stajalo sve dok, poslije nekoliko godina, moja pokojna supruga Marina Tucaković nije završila tekst. Nažalost, Džej nikada nije snimio tu pkesmu, pa smo za potrebe fiIma iskoristili taj demo-snimak koji sam izvadio iz budžaka i pomoću današnje tehnologije i vještačke inteligencije napravili smo ono što ćete čuti u filmu“, ispričao je Futa, koji tvrdi da je ova pjesma nastala još prije 15 godina.

„Uvijek sam imao običaj da melodije koje napravim stavljam u poseban folder za Marinu, na koje ona kasnije napiše tekst. Stavljao sam naznaku da su to moje melodije da ne bi pobrkala od silnih pjesama koje su joj slali mnogi kompozitori. Melodija pjesme ‘Za kraj’ nastala je prije 15 godina i namijenio sam je Džeju. Jednostavno mi se uklapala u cio opus njegovih balada koje je maestralno otpjevao do tada. U to vreme bio je aktuelan Grand festival, pa je za potrebe tog takmičenja bilo potrebno da napravim neku pesmu za njega. Tada smo imali samo strofu i moju nedovršenu melodiju refrena, i tu pjesmu je Ramadanovski trebalo da otpjeva na tom festivalu. Ali na kraju smo se ipak odlučili da za tu priliku snimimo pjesmu ‘Zrno mudrosti’, koja se kao i sve Džejove balade, i danas rado sluša.“

Pjesma „Za kraj“ čuće se u filmu „Nedjelja“ dva puta – u jednoj sceni kako je Džej „pjeva“ pomoću vještačke inteligencije i u odjavnoj špici u izvođenju Cece Ražnatović, prenosi Kurir.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Inicijativa 110 NVO i preko 500 istaknutih ličnosti da Crna Gora kosponzoriše Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici

Utorak, 21.05.2024 | 09:22

110 NVO-a i preko 500 istaknutih pojedinaca očekuje od Vlade Crne Gore da naša država kosponzoriše rezoluciju UN o danu sjećanja na genocid u Srebrenici.

Jelena Škerović - Bez Nataše Mek u Meksiku; Ova reprezentacija ima potencijal

Utorak, 21.05.2024 | 09:08

Košarkašice Crne Gore završile su dvonedjeljne mini pripreme u “Bemax areni”, a nakon ovog okupljanja reprezentacije portal Meridian sport je razgovarao sa selektorkom Jelenom Škerović.

"Toliko o tome" - Jokić otkrio za koga NAVIJA u borbi za šampionski prsten

Utorak, 21.05.2024 | 08:59

Nikola Jokić i košarkaši Denvera nisu uspjeli ove sezone da odbrane šampionski prsten.

Đurašković - Cetinje je imalo ključnu ulogu u obnovi crnogorske nezavisnosti

Utorak, 21.05.2024 | 08:18

Danas s ponosom slavimo najznačajniji datum u novijoj crnogorskoj istoriji - dan kada smo mirno i dostojanstveno obnovili nezavisnost Crne Gore i krenuli putem slobode i samostalnosti, saopštio je gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković.

SAN za svakog ljubitelja slatkiša: Pripremire ČOKOLADNI HKLJEB OD BANANE

Utorak, 21.05.2024 | 07:53

Jedina stvar koja je bolja od hleba od banane je recept za čokoladni hljeb od banane. Nazovite ga doručkom, hljebom ili čak desertom - ovaj mekani i čokoladni hljeb je san za svakog ljubitelja slatkiša koji ne propuštaju priliku da ih provuku kroz svaki obrok.

Poslije sunca ponovo PROMJENA - Evo kakvo nas vrijeme očekuje u UTORAK

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 22:03

Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju za 21. maj najavljuju uglavnom sivo vrijeme sa dužim sunčanim intervalima, 

Izvajano tijelo i savršena forma: Šta jede Zlatan Ibrahimović?

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 21:59

Zlatan Ibrahimović, švedski fudbaler balkanskih korjena, zlatnim se slovima upisao u istoriju sporta.

Zeković: NEOSNOVANA inicijativa da Bulatović dobije ulicu; Dajković: CG jedina imala interes da on nestane

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 21:44

Inicijativa Demokrata da jedna ulica u Podgorici dobije ime po ubijenom bivšem ministru unutrašnjih poslova Crne Gore Pavlu Bulatoviću neosnovana je i treba je povući iz skupštinske procedure kako bi se smanjile tenzije koje je izazvala, smatra samostalni odbornik u Skupštini Glavnog grada Aleksandar Saša Zeković. S druge strane, rukovodilac Službe za građane Glavnog grada Vladislav Dajković, smatra da protivnicima inicijative smeta što se Pavle Bulatović izjašnjavao kao Srbin, te da je jedino Crna Gora imala interes da nestane.

NOVA STUDIJA - Ako RADITE ovo dok VOZITE automobil, možda ste PSIHOPATA

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 21:37

U intervjuima sa skoro 1.000 nJemačkih vozača, otkriveno je da oko 600 njih koristi svoje mobilne uređaje tokom vožnje. Pored toga što su povezani sa strahom od propuštanja i antisocijalnim ponašanjem, problematični korisnici pametnih telefona pokazuju još tri negativne osobine poznate kao „mračna trijada“ – narcizam, makijavelizam i psihopatiju, piše NY Post.

Zašto se MIJENJA BOJA bebinih očiju kako rastu?

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 21:10

Mnoga djeca se rađaju s plavim očima, koja se nakon određenog vremena promijene kako rastu.