Utorak, 31.10.2023 | 20:15
IZVOR: Ljepota i zdravlje

Tajni obožavalac: Devet znakova da je kolega zaljubljen u vas

Da li ih pronalazite?




Foto: Ilustracija, Pixabay

1.  Konstantno radite na zajedničkim projektima

Radeći zajednički posao s kolegom, uvijek ćete moći da provedete malo više vremena zajedno. A što je najvažnije, tretiraćete jedni druge ne samo kao poznanike, već i kao partnere, strastveni prema istom cilju i strategiji razvoja. Naročito ako radite na projektu koji vas oboje zanima. Ne kažu uzalud da su zajednički hobiji osnova jakih veza. Stoga, nema ništa iznenađujuće u činjenici da vas svaki put isti kolega bira za dalju saradnju.

2. Pokazuje interesovanje za vaš život van posla

U radnom prostoru, razgovor o poslovnim pitanjima ili nekom drugom kolegi je najlakši način da započnete razgovor. Istovremeno, osoba koja osjeća simpatije prema vama biće mnogo više zainteresovana da sazna ne samo vaše mišljenje o poslovnom projektu, već i šta vam se privatno dešava. Koje filmove volite, gdje biste željeli da otputujete, koji vam je omiljeni film ili knjiga… Pitanja i istinsko interesovanje za vaš život van posla su siguran znak da je drugoj osobi stalo do vas, ne samo u poslovnom smislu.

3. Tokom sporova on je na vašoj strani

Najvjerovatnije je nemoguće pronaći osobu koja nikada nije bila ukorena ili kritikovana od strane svog šefa, i to ne samo u razgovoru jedan na jedan. Pošto kritikovanje pred kolegama nije najprijatnije iskustvo, kolega će učiniti sve da izgladi stvar i da vas kasnije oraspoloži. Isto tako, tokom opšte diskusije, svaka vaša ideja (čak i besmislena) biće primljena na najbolji mogući način. Ako se dopadate osobi koja zauzima viši položaj, budite sigurni: neće ga koštati truda da se zauzme za vas, a možda čak i preuzme krivicu.

4. Ručate li u isto vrijeme?

Čak i nešto tako malo kao što je zajednički ručak ponekad može značiti više od obične želje za užinom. Susretati se ponekad u zajedničkom prostoru je normalna stvar, ali ako se stalno sretate na istom mjestu u isto vrijeme, onda je vaš kolega vjerovatno zapamtio vašu dnevnu rutinu. I koristi svaku priliku da provedete vrijeme zajedno.

5. Poziva vas na korporativne događaje

Svaka kompanija s vremena na vrijeme održava opšte događaje, korporativne događaje ili obuke. Ako ne želite da se pridružite, vaš kolega će se potruditi da vas ubijedi da prihvatite poziv, jer gdeje ako ne na opštem prazniku, možete da komunicirate u neformalnom okruženje? Najčešće to rade oni koji vam još nisu dovoljno bliski da vam ponude kafu ili odlazak na koncert van radnog vremena. Na kraju krajeva, korporativni događaji postaju polazna tačka za mnoge romanse.

6. Tajni obožavalac: Želi da provedete vrijeme zajedno van kancelarije

Ako ste prošli fazu “samo saradnici”, nemojte se iznenaditi kada budete pozvani da se družite poslije posla. Najvjeovatnije će to prvo biti grupni odlazak u bar u petak, a posle toga će biti restoran ili nastup na koji ste zaista želeli da odete. Ako mu je stalo do vas, sigurno je nazajedničkim druženjima “hvatao bilješke” šta volite i pažljivo slušao šta pričate. Pa se nemojte iznenaditi kada otkrijete koliko toga zna o vama.

7. Aktivnost na društvenim mrežama

Ako vaš kolega ne propusti da lajkuje i komentariše nijednu vašu objavi na Instagramu ili Fejsbuju, najvjerovatnije vas ne gleda samo kao koleginicu.

8. Uvijek spreman da pomogne

Neki ljudi ne vole da prihvate pomoć na poslu, misleći da će tako ispasti nesposobni. U većini slučajeva, želja za razmjenom iskustava je uzrokovana simpatijom, a to nije nužno simpatija sa romantičnim prizvukom. Ali ako se petominutni savjeti i uputstva putem e-pošte pretvore u sastanke od sat vremena na kraju radnog dana, posebno u slučajevima kada vaš projekat nije vezan za njegove aktivnosti, onda je vaš kolega vjerovatno zaljubljen u vas.

9. Primjećuje detalje i daje komplimente

Ako vaš kolega pamti sve što ste ranije pričali i redovno vam udjeljuje komplimente, vjerovatno je u pitanju vaš zajni obožavalac

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Obratite pažnju: Evo koliko dugo VASKRŠNJA JAJA smiju da stoje na stolu i da se jedu

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 14:46

Za Veliki petak se svi maksimalno fokusiramo na ukrašavanje jaje, njihovo bojenje i uljepšavanje. Toliko se ponekad unesemo da se zabrojimo pa ofarbamo i veći broj jaja nego što smo planirali. I onda se zapitate: šta da radim sa tolikim jajima?

Milivoje Katnić počeo i ŠTRAJK ŽEĐU

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:01

Na zahtjev SDT-a angažovana su protekle sedmice dva vještaka psihijatrihske struke da procijene da li je Katnić u stanju da prati istragu i učestvuje u saslušavanju svkjedoka, što je on tražio od prvog dana.

"IZGUBIO sam PORODICU, ŽIVOT" - Sin Dragane Mirković i Tonija Bijelića PROGOVORIO o teškom periodu

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 17:32

Marko Bijelić, sin Dragane Mirković i Tonija Bijelića nakon razvoda roditelja na društvenim mrežama, ne prati oca, a trenutno svojoj majci, pomože oko karijere.

Apple sledeće godine predstavlja i iPhone SLIM, evo koji će model mijenjati

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 13:06

Apple sprema velike promjene za iPhone 17 liniju koja se očekuje sledeće godine, uključujući i "novi" model.

DPS: Vlada odabrala da umjesto kosponzora Rezolucije bude kosponzor Dodikovog i Vučićevog stava

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 14:59

Vlada Crne Gore nije našla za shodno da svoje građane informiše o stavu prema Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici, već pokušava da dozirano plasira informacije kako bi postigla nemoguće - da udovolji Vučiću i Dodiku, sa jedne strane, a sa druge poštuje evropski stav o Rezoluciji, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Ovaj dio Podgorice danas više sati BEZ VODE

Utorak, 07.05.2024 | 12:11

Bez vode više sati. 

Rakočević: Vidjećemo kako će DF GLASATI oko slanja vojnika u misiju NATO saveza; Radunović: Kako ćemo glasati to je naša stvar

Utorak, 07.05.2024 | 12:03

Poslanici crnogorske Skupštine danas je nastavila rad. Na dnevnom redu biće rasprava o sljedećim tačkama: Predlog odluke o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u Misiji Ujedinjenih nacija na Kipru, Predlog odluke o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u NATO pomorsku operaciju „Sea Guardian” i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti (EPA 203).

Glumica preklinje da je ostave na miru: "Maltretiranje prevršilo svaku mjeru" (VIDEO)

Utorak, 07.05.2024 | 11:56

Kejt Bekinsejl više ne želi da se bori sa komentarima pojedinaca, i to na društvenim mrežama.

Po peti put predsjednik Rusije - Putin POLOŽIO ZAKLETVU

Utorak, 07.05.2024 | 11:56

Vladimir Putin položio je zakletvu u Kremlju, čime je formalno započeo peti mandat na mjestu predsjednika Rusije.

PRVO POLUFINALNO veče Eurosonga počinje večeras: Nastupiće takmičari iz ovih 15 ZEMALJA

Utorak, 07.05.2024 | 11:47

Prvo polufinale Eurosonga, počinje večeras u 21 sat.

Ovaj FILM postao je NAJGLEDANIJI u 24 sata (VIDEO)

Utorak, 07.05.2024 | 11:45

Nova romantična komedija "The Idea of You" privukla je mnogo pažnje zbog teme o razlikama u godinama između partnera.

VIDEO - Da li ste znali? Ovo je NAJSLUŠANIJA evrovizijska pjesma ikada

Utorak, 07.05.2024 | 11:32

Pobjednička pjesma Holanđanina Dankana Laurensa "Arcade" sa Evrosonga 2019. godine premašila je milijardu slušanja već 2021. i postala je najslušanija pjesma ikada na Spotifaju.

Nikola Rokvić preplavljen EMOCIJAMA, javno se obratio supruzi - "Zakleo sam se na VJEČNOST" (FOTO)

Utorak, 07.05.2024 | 11:22

Pjevač Nikola Rokvić prije 16 dana krenuo je peške iz Srbije ka Grčkoj, kako bi prikupio sredstva za pomoć dječijoj onkologiji, a sve u okviru svoje Fondacije "Porodica".

Knežević: Saopštio sam Spajiću da bi GLASANJE za Rezoluciju bio katastrofalan potez, amandmani na nju ne postoje

Utorak, 07.05.2024 | 11:15

Smatram da Crna Gora treba da bude protiv rezolucije, jer da glasa za, onda je i Crna Gora zajedno sa Srbijom i Republikom Srpskom genocidna država. Saopštio sam premijeru Milojku Spajiću da bi to bio katastrofalan potez zvanične Crne Gore. Ukoliko se to desi nepovratno ćemo uništiti svoje odnose sa Srbijom i Republikom Srpskom, kazao je  predsjednik Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević.

Da li KOFEIN pomaže kod GLAVOBOLJE?

Utorak, 07.05.2024 | 11:06

Mnoge od nas pokreće kofein.