Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:58
IZVOR: cdm.me

Novo rukovodstvo ZZZCG: Evo ko je izabran za VD direktora

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore danas je, na prvoj sjednici u novom sazivu, imenovao nove članove tog organa upravljanja kao i vršioca dužnosti direktora institucije.




Foto: arhiva, Kolektiv.me

“Na osnovu Rješenja Vlade Crne Gore, sa sjednice od 26. aprila 2024. godine, novi predsjednik Upravnog odbora Zavoda je Aleksandar Šipčić dok su dva nova člana tog organa, predstavnici Vlade, Jelena Sekulić i Marko Ćipović. Predstavnica Unije poslodavaca Crne Gore u UO Zavoda i dalje će biti Suzana Radulović a Unije slobodnih sindikata Crne Gore Sandra Obradović“, navodi se u saopštenju.

Novi UO je, na konstitutivnoj sjednici, konstatovao ostavku dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Zavoda Gzima Hajdinage, koji je na toj funkciji proveo 18 mjeseci, a potom za vršioca dužnosti direktora Zavoda za zapošljavanje imenovao Davida Perčobića.

Perčobić je rođen u Baru, oženjen je i otac jednog djeteta. Studirao je na Univerzitetu Džordž Vašington i magistar je Poslovnog menadžmenta. Gotovo sedam godina je bio pomoćnik direktora Zavoda za zapošljavanje. Vodio je i rukovodio brojne međunarodne projekte, vrijedne preko 21 milion dolara, uključujući rad sa drugim organizacionim jedinicama, koordinaciju sa državnim i međunarodnim institucijama i pružanje stručne podrške.

“Kao iskusan profesionalac sa velikim iskustvom u međunarodnom upravljanju projektima, igrao je ključnu ulogu u različitim inicijativama na visokom nivou čiji je cilj promovisanje razvoja ljudskih resursa i zapošljavanja”, navodi ZZZCG.

Djelokrug rada, ovlašćenja i odgovornosti Upravnog odbora i direktora Zavoda regulisani su Zakonom o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti kao i Statutom Zavoda.

Mandat Upravnog odbora traje četiri, a direktora Zavoda pet godina.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Domaće nas povezuje

Srijeda, 15.05.2024 | 07:17

S ponosom vam predstavljamo našeg, domaćeg proizvođača!

Vešović i Klikovac saglasni: “Čistoća” i “Vodovod i kanalizacija” u ozbiljnoj finansijskoj krizi

Utorak, 14.05.2024 | 20:01

Gradska preduzeća “Čistoća” i “Vodovod i kanalizacija” nalaze se u ozbiljnoj finansijskoj krizi, saglasni su odbornici opozicije i vlasti Skupštine Glavnog grada. Dok iz opozicije tvrde da je riječ o maćehinskom odnosu gradske uprave prema lokalnim preduzećima, iz redova vlasti ukazuju na naslijeđene probleme koje je stvorila prethodna gradska uprava.

Mašković: Zečević demantovao sam sebe

Utorak, 14.05.2024 | 17:02

Direktor Puteva Radoš Zečević demantovao je moje navode da je u tom preduzeću za prvih godinu dana rada nove gradske uprave zaposleno 190 ljudi, uprkos činjenici da mi je on dostavio taj podatak koji sam iznio. Dakle, demantovao je sam sebe, kazao je odbornik Socijaldemokrata u Skupštini Glavnog grada, Miloš Mašković.

Zvanično: Roko Tolić novi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore

Utorak, 14.05.2024 | 15:37

Novi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore (ACG) je Roko Tolić odlučio je odlučio Odbor direktora na sjednici koja je održana danas i to nakon, kako su saopštili, međunarodnog konkursa i intervjua sa devet kandidata.

Način stanovanja širom Evrope: Crna Gora u VRHU po pretrpanim domaćinstvima

Utorak, 14.05.2024 | 11:43

Stambena kriza je rastuća zabrinutost širom Evrope, obilježena nestašicama i eskalacijom stanarina. Otprilike 70% stanovnika EU posjeduje svoje domove, dok preostalih 30% iznajmljuje. Oko 17% stanovništva EU živi u uslovima prenaseljenosti.

Ceca priredila gala slavlje nakon rođenja unuka i okupila estradu: „Bogdana je žena zmaj“

Srijeda, 15.05.2024 | 08:56

Veljko i Bogdana su juče dobili trećeg sina Isaija, a tim povodom u vili Ražnatovića upriličena je gala proslava na kojoj su u porodičnom krugu uz brojne prijatelje proslavili dolazak novog člana.

Nije svejedno kupujete li avionske karte srijedom, nedjeljom ili ponedjeljkom, evo kada su najjeftinije

Utorak, 14.05.2024 | 21:34

Kada je u pitanju putovanje avionom, jedna od stvari koja nas najviše brine je avionska karta ili njena cijena. Naravno, želimo da pronađemo najjeftinije. Naime, cijene avionskih karata uvek variraju u zavisnosti od brojnih faktora. Neki od ovih faktora su ponuda i potražnja, sezona u kojoj letimo, da li su kupljeni nekoliko nedelja unaprijed ili su u poslednjem trenutku itd. Ipak, čini se da i dan u nedelji kada ih kupujemo igra veliku ulogu u cijeni avionskih karata, piše Miss7.24sata.hr.

Javne i privatne predškolske ustanove - Evo kada počinje UPIS U VRTIĆE

Srijeda, 15.05.2024 | 07:06

Elektronski upis djece u javne i privatne predškolske ustanove za školsku 2024/25. godinu, počinje 23. maja i trajaće do 15. juna, saopšteno je na sastanku predstavnika Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) i predškolskih ustanova.

Podgoričani se sve više voze autobusima, u OVOM dijelu grada su najveće gužve

Srijeda, 15.05.2024 | 08:04

Građani Podgorice sve više koriste usluge gradskog prevoza. Tako štede i vrijeme, a i gorivo, a samim tim i svoje strpljenje koje svakodnevno troše u traženju parkinga po gradu.

SDT: Viši sud potvrdio da je Skaj komunikacija zakonit dokaz

Utorak, 14.05.2024 | 19:39

Vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) protiv 15 osoba, osumnjičenih za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, dva krivična djela krijumčarenja, pranje novca i zloupotreba službenog položaja, saopšteno je iz SDT. Između ostalog, navode i da je vijeće suda potvrdilo pravno stanovište da su dokazi iz Skaj komunikacije zakoniti.

Đeljošaj u Prištini: Sarađivaćemo na svim nivoima i raditi na zajedničkoj evropskoj perspektivi

Srijeda, 15.05.2024 | 17:26

Nastavićemo da sarađujemo na svim nivoima i radimo na našoj zajedničkoj evropskoj perspektivi, kazao je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku, Nik Đeljošaj tokom radne posjete Prištini.

Na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga PROMOVISAN roman "Kofer misli" i književni portret Dragana Lakićevića.

Srijeda, 15.05.2024 | 17:17

Šestog dana Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja održana je promocija izdanja JU “Zahumlje” Nikšić na kojoj su govorili Goran Radojičić i Ilija Bajović. Potom je publici predstavljen književni portret  Dragana Lakićevića srpskog pjesnika, pripovjedača, romansijera, tumača i priređivača književnosti.

Da li DOBAR SAN zaista POMAŽE da se mozak OSLOBODI TOKSINA?

Srijeda, 15.05.2024 | 17:11

Regenerativni efekat dobrog noćnog odmora je široko poznat i popularno naučno objašnjenje je da mozak „eliminiše“ toksine tokom sna.

Atlantski savez: Braun doprinijela UNAPREĐENJU odnosa SAD i Crne Gore

Srijeda, 15.05.2024 | 16:59

Sju K. Braun je svojim neumornim radom, vizijom, entuzijazmom, a posebno ličnim zalaganjem, značajno doprinijela unapređenju odnosa SAD i Crne Gore, i pomogla u jačanju transatlantskih veza, poručili su iz Atlanskog saveza povodom smrti nekadašnje ambasadorke SAD u Podgorici.

Đoković donosi iznenađujuću OSLUKU pred Rolan Garos?

Srijeda, 15.05.2024 | 16:53

Srpski teniser Novak Đoković možda bi mogao da zaigra na ATP 250 turniru u Ženevi uoči Rolan Garosa.

Vlada Slovačke: Premijer Robert Fico u ŽIVOTNOJ OPASNOSTI

Srijeda, 15.05.2024 | 16:47

Slovački mediji su naveli da je uhapšen atentator (71) i da je iz grada Levice u Slovačkoj.

Vujović: Vučićev CILJ da Crna Gora SRUŠI odnose se susjedima

Srijeda, 15.05.2024 | 16:40

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović smatra da je cilj Aleksandra Vučića da Crna Gora sruši odnose sa susjedima i da ne dobije Izvještaj o procjeni ispunjenosti preivremenih mjerila (IBAR).

Mandić na forumu u Portugalu: Crna Gora se DIČI junaštvom, čuvamoMIR i STABILNOST

Srijeda, 15.05.2024 | 16:31

Naša zemlja se uvijek dičila svojim čojstvom i junaštvom, a smatram da se danas te vrijednosti najbolje vide u našem zalaganju za očuvanje mira i stabilnosti, te u pomoći onima kojima je to danas najpotrebnije, rekao je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić tokom 18. zasijedanja Parlamentarne skupštine Mediterana.

Dejvid Koperfild OPTUŽEN za seksualno zlostavljanje

Srijeda, 15.05.2024 | 16:23

Ukupno 16 žena optužilo je slavnog mađioničara Dejvida Koperfilda za seksualno zlostavljanje i nedolično ponašanje, prenosi Gardijan.

TEST od 20 SEKUNDI otkriva u kakvom je stanju VAŠ MOZAK

Srijeda, 15.05.2024 | 16:14

Doktori tvrde da ovaj test može da pokaže da li imate neko neurološko oboljenje.