Četvrtak, 16.05.2024 | 12:36
IZVOR: n1.hrvatska.hr

Uklonite MOLJCE iz kuće - Ne PODNOSE MIRISE ovih biljaka

Hranu nikada ne smete držati u kuhinjskim ormarićima iznad frižidera jer moljci lako mogu ući unutra i položiti svoje larve. Mali uljezi su veliki ljubitelji integralnih žitarica, posebno smeđeg pirinča, heljde, prosa i brašna.




Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Najbolje je čuvati hranu u posebnim teglama sa poklopcima. Moljci ne podnose miris lavande, kedra i citrusa. Stavite kap ulja na vatu i stavite je u kuhinjske ormariće.

Ne podnose čak ni miris ulja limunske trave, prenosi N1 Zagreb. 

Jednostavna zamka za moljce

Napravite privezak od komada drveta i konca, poprskajte drvo sa nekoliko kapi ulja i okačite privezak na vešalice u ormaru ili kuhinjskom elementu.

Sprej protiv moljaca

Potrebna vam je supena kašika alkohola, 30 kapi esencijalnog ulja lavande i 1 dcl destilovane vode. Dodajte sastojke rovim redosljedom i promućkajte prije upotrebe, a nakon čišćenja poprskajte površinu polica i ormana.

Odbija ih miris lovora

Osim što priprema ukusna jela, lovor je odličan i za odbijanje moljaca. Njegov intenzivan miris spriječiće moljce da uđu u orman ako ga stavite u prozračnu kesu ili cijelo lišće direktno na policu.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Maj 2024. je 12. uzastopni mjesec sa REKORDNO VISOKIM TEMPERATURAMA

Srijeda, 05.06.2024 | 20:04

Služba za klimatske promjene Kopernikus koju finansira Evropska komisija, zabilježila je da je maj 2024. bio najtopliji maj na svijetu, sa prosječnom globalnom temperaturom prizemnog vazduha za 0,65°C iznad prosjeka perioda od 1991. do 2020. godine.

Da li ste ZNALI? Ovo su SKRIVENA MJESTA u avionima

Srijeda, 05.06.2024 | 19:54

U avionima postoje neka tajna područja gdje se piloti i kabinsko osoblje odmaraju tijekom dugih letova.

Đoković uspješno OPERISAN, evo koliko će TRAJATI OORAVAK

Srijeda, 05.06.2024 | 19:34

Novak Đoković je operisao meniskus desnog koljena i za oporavak će mu trebati tri sedmice.

SENZACIJA na Rolan Garosu - Tinejdžerka iz Rusije ELIMINISALA Sabaljneku

Srijeda, 05.06.2024 | 19:28

Senzacija u četvrtfinalu Rolan Garosa – čudo od djeteta Mira Andrejeva, eliminisala je drugu teniserku svijeta Arinu Sabalenku sa 2:1.

PRVO obraćanje slovačkog premijera NAKON ATENTATA: Otkrio da li će tužiti atentatora

Srijeda, 05.06.2024 | 19:23

Slovački premijer Robert Fico obratio se javnosti prvi put nakon atentata i rekao da neće tužiti opozicionara i pisca Juraja Cintulu.

Analiza OTKRILA koje EVROPSKE ZEMLJE imaju NAJČISTIJE MORE

Srijeda, 05.06.2024 | 19:14

Prema Evropskoj agenciji za okolinu većina kupališta u EU-u sigurna su za kupanje. Ipak, postoje neke izmjene.

Poslanici ZAVRŠILI raspravu o četiri zakona, NASTAVLJAJU sjutra

Srijeda, 05.06.2024 | 18:55

Poslanici crnogorskog parlamenta završili su danas raspravu o zakonu o lobiranju, izmjenama i dopunama Zakonika o krivičnom postupku i zakona o sudovima i o Sudskom savjetu i sudijama.

Mujović: PODRŠKA premijera Spajića KLJUČNA za iznalaženje održivog rješenja za EPCG Željezaru

Srijeda, 05.06.2024 | 18:48

U cilju rješavanja situacije u EPCG Željezari Nikšić, predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić i ministar energetike i rudarstva Saša Mujović razgovarali su o aktuelnim ponudama za ovu kompaniju i razmatrali opcije za održivu budućnost preduzeća, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva .

DPS Andrijevica: UVJERAVAMO građane da ćemo braniti njihovu jasno iskazanu IZBORNU VOLJU

Srijeda, 05.06.2024 | 18:45

Povodom saznanja da koalicija SNP i Demokrate pokušavaju da obmanama i postizbornom krađom promijene rezultate lokalnih izbora, uvjeravamo građane Andrijevice da ćemo braniti njihovu jasno iskazanu izbornu volju, saopštili su iz DPS Andrijevica.

Briše bore i podmlađuje organizam - Donosimo recept za "BOTOKS U ČAŠI"

Srijeda, 05.06.2024 | 18:35

Ovaj napitak vrlo brzo je postao viralan, jer su brojne žene potvrdile da su nakon redovnog konzumiranja primjetile da im je koža ljepša i da brže mršave.