Srijeda, 17.05.2023 | 08:19
IZVOR: Novosti magazin.rs

"MRŠAVA VODA": Saveznik u borbi protiv VIŠKA KILOGRAMA

Isprobajte recept za zdrav napitak.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Lijepo vreme je stiglo, a sa njim i želja da izgledamo mršavije i da se osjećamo bolje i poletnije. Teška hrana koju konzumiramo tokom zimskih dana može uticati i na nivo naše energije, a idealno rješenje za to je detoks.

"Mršava voda" je idealno rješenje za hidrataciju, ali i detoks organizma. Takođe, odličan je saveznik u procesu mršavljenja, a ima veoma prijatan ukus. Sve što vam treba za ovaj napitak jeste 1 l vode, jedan krastavac i jedan limun.

Priprema:

Operite i isijecajte krastavac na tanke kružiće (ne skidajte koru), limun dobro operite i sok iscijedite pa sve to dodajte u 1 litar hladne vode. Pustite neka se voda obogaćena limunom i krastavcem dobro ohladi u frižideru i u toku dana polako ispijajte ovo osvježavajuće piće.

Benefiti

Krastavac je poznat kako prirodni čistač organizma. Sadrži značajne količine kalijuma, minerala koji je odgovoran za uspostavljanje ravnoteže soli u organizmu. Takođe, sadrži vlakna, što dovodi do boljeg varenja i sprečavanja zatvora.

Limun stimuliše rad jetre i podstiče detoksikaciju organizma. On je bazna namirnica i stoga je veoma dobar pri uspostavljanju ravnoteže organizma. Visok stepen C vitamina, kako u limunu tako i u krastavcu, stvoriće dobru podlogu za jačanje imuniteta.

Bitno je da tokom dana popijete ovu vodu, a drugi dan pravite novu količinu. Ukoliko ste žedni, pijte i drugu vodu, ali je važno da mršava voda bude potrošena u toku dana. Ovaj tretman ponavljajte koliko god puta hoćete, ali je zdravo barem jednom nedeljno da napravite mršavu vodu i ispijete je.

U koliko sprovodite detoksikaciju jednom nedeljno, važno je da se trudite da taj dan jedete samo svježe voće i svježe povrće koje nije termički obrađeno.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Evroviziju 2024. vodiće poznata HOLIVUDSKA ZVIJEZDA

Utorak, 30.04.2024 | 12:32

Eurosong samo što nije, a sve tri večeri voditeljka će biti poznata holivudska zvijezda Malin Akerman.

MAJ je njihov mjesec - Ovi horoskopski znakovi mogu pronaći svoju SRODNU DUŠU

Utorak, 30.04.2024 | 12:24

Maj nekim horoskopskim znakovima donosi uzbudljive mogućnosti za pronalazak ljubavi i početak nove veze. U nastavku otkrijte koji će horoskopski znakovi doživjeti ljubavni procvat u mjesecu koji nam dolazi.

Reper pjevao u gotovo PRAZNOJ ARENI, fanovi imaju teoriju zašto nije bilo ljudi (VIDEO)

Utorak, 30.04.2024 | 12:07

Američki reper Quavo (33) nastupao je pred gotovo praznom arenom u Hartfordu. Na internetu su objavljene snimci s koncerta, a prema podacima stranih medija, u areni je bilo svega oko 75 ljudi.

London: Muškarac išao ulicom i sjekao ljude MAČETOM

Utorak, 30.04.2024 | 11:59

Muškarac (36) jutros je oko 7 ujutro napadao ljude na sjeveroistoku Londona i sjekao ih je mačetom. Kako prenosi Index, prije toga se autom zabio u kuću.

Utolite glad BEZ JELA - Uzmite jabuku,ALI NEMOJTE da je zagrizete, već URADITE OVO

Utorak, 30.04.2024 | 11:51

Uz ovaj jednostavan trik možete da utolite glad, a da ne pojedete ništa.

Bar: Policija PRETRESA bezbjednosno interesantne osobe

Utorak, 30.04.2024 | 11:35

Pretresi...

U toku ekstradicija Kneževića iz Londona u Crnu Goru - "DOLAZIM sa plavom torbom, mnogima NEĆE biti prijatno"

Utorak, 30.04.2024 | 10:59

Optuženi biznismen Duško Knežević kazao je za Vijesti da u Crnu Goru stiže sa plavom torbom i da mnogima nije prijatno što dolazi.

Genijalan TRIK za farbanje jaja: Nikad vam ne bi palo na pamet, a ODUŠEVIĆETE SE (VIDEO)

Utorak, 30.04.2024 | 10:49

Evo brzog i jednostavnog načina da ofarbate vaša uskršnja jaja ove godine.

MUP: Ovo je RADNO VRIJEME područne jedinice i filijale za upravne poslove, državljanstvo

Utorak, 30.04.2024 | 10:38

Ministarstvo unutrašnjih poslova obavještava građane da područne jedinice i filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance neće raditi 1. i 2. maja, osim u hitnim slučajevima.

EPCG pokreće dvanaesti ciklus akcije “Podijelimo teret”

Utorak, 30.04.2024 | 10:34

Elektroprivreda Crne Gore od 1. maja pokreće dvanaesti ciklus akcije “Podijelimo teret”, kako bi se kupcima iz kategorije “domaćinstva” omogućilo da dug za utrošenu električnu energiju izmire po izuzetno povoljnim uslovima.