Utorak, 13.02.2024 | 19:45
IZVOR: sensa.rs

TEST LIČNOSTI: Samo 17% može da ga uspješno završi bez greške

Prema stručnjacima ovaj test ličnosti otkriva da li ste inteligentiji od drugih. Samo 17% ljudi je odgovorilo tačno na sva 3 pitanja.




Foto: Ilustracija/ Pixabay

Koeficijent inteligencije je pokazatelj mentalnog razvoja, koji se lako utvrđuje raznim specijalnim psihološkim testovima. Šta utiče na nivo inteligencije još nije utvrđeno, ali naučnici smatraju da je glavni faktor visokog koeficijenta inteligencije genetika.

Nisu svi u stanju da se nose sa tako nemogućim zadatkom, pa su psiholozi napravili jedan od najkraćih testova za mjerenje inteligencije. Samo 17% može da ga uspješno završi bez i jedne greške.

Uzmite komad papira i olovku, zapišite odgovore koji vam najbrže padaju na pamet, a zatim ih spojite sa tačnim.

Prvi zadatak
Čamac se ljulja na vodi. Sa boka su bile bačene merdevine. Prije plime, voda je pokrivala samo donji stepenik. Koliko će vremena biti potrebno da voda pokrije 3. stepenicu od dna ako za vrijeme plime voda raste brzinom od 20 cm na sat, a rastojanje između stepenica je 30 cm?

Drugi zadatak
Trčite maraton i prošli ste trkača koji je trčao drugi. Koju poziciju sada zauzimate?

Treći zadatak
Gluvonijemi čovjek je otišao u prodavnicu kancelarijskog materijala da kupi rezač za olovke. Zabio je prst u lijevo uvo i napravio okretni pokret šakom druge ruke pored desnog uha. Prodavac je odmah shvatio šta se od njega traži. Zatim je u istu radnju ušao slijep čovjek. Kako je objasnio prodavcu da želi da kupi makaze?

Rješenje na prvo pitanje
Nikada, pošto se čamac diže sa vodom.

Rješenje na drugo pitanje
Drugo. Ako ste odgovorili da ste sada prvi, onda je ovo netačno: pretekli ste drugog trkača i zauzeli njegovo mjesto, tako da ste sada na drugoj poziciji.

Rješenje na treće pitanje
Upravo smo rekli da je slijep, ali ne i da je glup.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Kris Džener OTKRILA da ima tumor

Četvrtak, 09.05.2024 | 15:27

Kris Džener, majka i menadžerka sestara Kardašijan, saopštila je da boluje od tumora.

"Bilo mi je jako TEŠKO da...": Dragana Mirković nikad iskrenije o bolnom periodu nakon RASKIDA

Četvrtak, 09.05.2024 | 15:20

Nije lako biti poznat.

Mandić: Predložićemo REZOLUCIJU o Jasenovcu

Četvrtak, 09.05.2024 | 15:12

Predsjednik parlamenta Andrija Mandić rekao je da će savez "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG) predložiti Rezoluciju o Jasenovcu.

Žakelj: Učinićemo sve da IZNENADIMO Partizan

Četvrtak, 09.05.2024 | 15:06

Košarkaši Budućnost Volija srušili su u utorak Partizan (74:73) i u polufinalu Admiralbet ABA lige izjednačili na 1:1, pa će se sve rješavati u majstorici u Beogradu.

Danilovgrad: Policija PRONAŠLA bombu, UHAPŠENA jedna osoba

Četvrtak, 09.05.2024 | 15:02

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su, postupajući po operativnim informacijama, izvršili pretres stana, drugih prostorija koje koristi, kao i vozila V.P. (47) u mjestu Glavica u Danilovgradu.

ISTRAŽIVANJE - Naučnici otkrili NOVU FUNKCIJU malog mozga

Četvrtak, 09.05.2024 | 14:57

Iako mali mozak (lat. cerebellum) čini samo 10 odsto od ukupne mase mozga, više od tri četvrtine moždanih neurona je spakovano unutar njega.

Ambasada Francuske i kompanija Voli - Privredna saradnja i poštovanje tradicije

Četvrtak, 09.05.2024 | 14:32

U organizaciji Ambasade Francuske u Crnoj Gori i kompanije Voli, održana je prezentacija autentičnih francuskih proizvoda i predstavljanje umijeća življenja na francuski način. Ovaj događaj je dio projekta Goût de France, posvećenog izvrsnosti francuske kuhinje i njenih prehrambenih proizvoda.

PROČITAJTE program 18. Međunarodnog Sajma knjiga u Podgorici

Četvrtak, 09.05.2024 | 14:17

Pročitajte program 18. Međunarodnog Sajma knjiga u Podgorici, koji će se održati od 10. do 17. maja.

Predstava “Brod” na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta

Četvrtak, 09.05.2024 | 14:12

Predstava “Brod” po tekstu i u režiji Ane Đorđević, rađena u koprodukciji nacionalnog teatra sa Beoartom biće izvedena večeras u 20 sati na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

Ambasadorka Slovenije posjetila EPCG

Četvrtak, 09.05.2024 | 13:58

Ambasadorka Slovenije u Crnoj Gori Bernarda Gradišnik posjetila je, danas, Elektroprivredu Crne Gore. Tokom razgovora sa predsjednikom Odbora direktora Milutinom Đukanovićem i izvršnim direktorom Ivanom Bulatovićem i njihovim saradnicima predstavljeni su strateški projekti EPCG, prvenstveno u oblasti obnovljivih izvora energije (OIE), kao dio investicionog ciklusa vrijednog oko 400 miliona eura.