Subota, 15.10.2022 | 18:38
IZVOR: novosti.magazin.rs

Joga poza koja će vas osloboditi stresa nakon nekoliko minuta: Vrlo je jednostavna

Joga može vašem tijelu da ponudi mnogo, od aktivacije do snage i, naravno, opuštanja




Foto: Ilustracija, Pixabay

U zavisnosti od stila koji odaberete, određene poze mogu biti nevjerovatno restorativne, kao što je Poza boginje (Supta Baddha Konasana).

Kako se radi supta baddha konasana?
Lezite na leđa, savijte koljena i spojte stopala. Postavite ruke udobno sa strane sa dlanovima okrenutim nagore. Dišite mirno, dok se trudite da istegnete unutrašnje mišiće butina, tako da ih osjetite. Ostanite u tom položaju koliko vam prija, za početak dovoljno je 1 do 5 minuta ili duže.

Koje su prednosti?
Većina nas nosi veliku napetost oko kukova, a Poza boginje (Supta Bada Konasana) je odlična za ublažavanje napetosti. Ova poza takođe može pomoći u obnavljanju tijela, a to je i jedna od najboljih poza prije spavanja, jer pomaže cijelom tijelu da se opusti i pripremi za odmor.

Osim fizičkog oporavka, može vas i psihički i energetski očistiti. Prema riječima sertifikovane učiteljice joge i reiki praktičarke Džulije Barc, poza boginje je odlična za deblokiranje vaše sakralne čakre, koja se bavi stvarima kao što su kreativnost, nagon i seksualna energija. A kada je u pitanju stres, iznenadićete se koliko ova poza može da opusti anksiozni um.

Kao što učiteljica joge Kler Griv kaže: „Samo nekoliko minuta u pozi boginje može učiniti da se osjećate kao potpuno nova osoba".

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Simpozijum EPCG NET 2024 - Vrijeme je da zemlje zapadnog Balkana zaključuju PPA ugovore

Subota, 01.06.2024 | 14:12

Zakon o korišćenju električne energije iz obnovljivih izvora u finalnoj je fazi i uskoro će biti pred poslanicima, u Crnoj Gori će početkom sljedeće godine biti objavljene prve aukcije za tržišne premije, a preduslov razvoja PPA ugovora je zdrava ekonomija.

"Skriveno blago ranog univerzuma" - Pronađena NAJDALJA i NAJSTARIJA galaksija do sada

Subota, 01.06.2024 | 14:03

Nasin teleskop „Džejms Veb“ otkrio je najdalju galaksiju u univerzumu i omogućio nam fascinantan uvid u najraniji period kosmosa.

URA: Spajićeva Vlada protiv Fonda STAN ZA SVE i da građani za 900€ po metru kvadratnom kupuju stan

Subota, 01.06.2024 | 13:48

Spajićeva Vlada je donijela mišljenje kojim se zaključuje da je protiv usvajanja Predlog zakona o Fondu STAN ZA SVE koji je poslanički klub Građanskog pokreta URA predao u skupštinsku proceduru kako bi njegovim usvajanjem građanke i građani koji nemaju svoj stan mogli da riješe svoje stambeno pitanje po duplo povoljnijim cijenama od tržišnih, odnosno, od 900 eura po metru kvadratnom, saopšteno je iz GP URA.

UP: Uhapšen urbanističko građevinski inspektor, podnijeta krivična prijava i protiv šest lica

Subota, 01.06.2024 | 13:16

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga su nakon sprovedenih višemjesečnih izviđajnih radnji, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, lišili slobode urbanističko građevinskog inspektora V.R. (55) zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Predstave, koncerti, izložbe,.. BOGAT PROGRAM "Podgoričkog kulturnog ljeta" od 2. juna do 20. septembra

Subota, 01.06.2024 | 13:01

Tradicionalna manifestacija “Podgoričko kulturno ljeto”, ove se godine organizuje 25. put, i trajaće od 2. juna do 20. septembra. U nepuna četiri mjeseca, podgoričkoj publici i posjetiocima Podgorice biće predstavljeni kvalitetni i raznovrsni književni, muzički, pozorišni, filmski, ali i programi iz oblasti vizuelnih umjetnosti.

"Istorija ronjenja – Evolucija ronilačke opreme kroz vrijeme" - Jedinstvena manifestacija od 7. do 17. juna

Subota, 01.06.2024 | 12:40

Pomorski muzej Crne Gore u Kotoru sa ponosom najavljuje jedinstvenu izložbu pod nazivom "Istorija ronjenja – Evolucija ronilačke opreme kroz vrijeme", koja će biti otvorena za javnost od 7. do 17. juna u Galeriji muzeja.

Alkaras: Ne bih mogao da kažem da smo Đoković, Siner i ja favoriti, ali bićemo OPASNI

Subota, 01.06.2024 | 12:20

Španski teniser Karlos Alkaras nije želio da ulogu favorita na Rolan Garosu pripiše sebi ili Novaku Đokoviću i Janiku Sineru posle prolaska u osminu finala u Parizu.

Koprivica sa Pele i Maske: Francuska partner Crnoj Gori na evropskom putu

Subota, 01.06.2024 | 12:05

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju mr Momo Koprivica sastao se sa generalnim direktorom Ekspertiz Frans francuske agencije za međunarodnu saradnju u tehničkim pitanjima Žeremijem Pele, i ambasadorkom Francuske u Crnoj Gori An-Mari Maske.

Rijana oborila rekord i ušla u MUZIČKU ISTORIJU - Ovo prije nje nije uspjela nijedna umjetnica

Subota, 01.06.2024 | 11:49

Rijana stvara istoriju.

Za ovaj hljeb kažu da je NAJZDRAVIJI NA SVIJETU - Evo kako se priprema

Subota, 01.06.2024 | 11:24

Ovaj hljeb sastavljen je tako da zaista prija vašem organizmu…